Imatge de la celebració. Ajt. de Montornès

La pastisseria Viñallonga ha celebrat aquest passat dimecres mig segle d’existència des de la seva apertura a Montornès del Vallès.

Centenars de veïns i veïnes s’han apropat a la botiga per celebrar la fita amb la família Viñallonga i tot el personal de la pastisseria, que han ofert a tothom un brindis amb música en directe. Un dels productes protagonistes de l’aperitiu ha estat el pastís de poma, el primer que va elaborar el fundador Jaume Viñallonga Mas i que encara avui dia es continua preparant a l’establiment.

L’acte ha comptat amb la presència de diversos regidors municipals i de l’alcalde, José A. Montero, que ha fet entrega a la família d’una escultura del Terminus Augustalis com a reconeixement per la seva trajectòria i la seva contribució a la vida del poble durant tots aquests anys.

Jaume Viñallonga Mas (Mestre Artesà Alimentari 2020) s’inicià a la professió amb 18 anys. La seva aventura professional va començar a la Pastisseria Àries de Barcelona, on es va centrar en els forns de llenya, i posteriorment va aprendre les bases de la pastisseria salada a la Pastisseria Airó, també a la capital catalana.

El desembre de 1974, va fundar la Pastisseria Viñallonga a Montornès. Per tirar endavant el projecte va comptar amb el suport de la seva esposa Margarita i, més tard, dels seus fills Marga i Jaume (Millor Jove Artesà Innovador 2017).

La nova generació ha incorporat els menjars preparats i el servei de càtering, així com l’aposta pels aliments baixos en sucres i més saludables. La celebració del 50è aniversari de la pastisseria continuarà en els propers mesos amb noves versions de productes clàssics.