Foto: Xavier Solanas

Granollers. Els responsables municipals de l’organització de la Fira i Festes de l’Ascensió consideren que s’han complert les expectatives previstes pel que fa a resultats, nombre de visitants (una mica inferior al de l’any passat per causa de la pluja del diumenge) i valoració dels participants.

PACO MONJA

“Considerem que la valoració general  a l’hora de fer un resum del que ha estat la 62a edició de la Fira i Festes de l’Ascensió de Granollers és molt positiva, ja que s’han complert les expectatives. La Fira ha tingut una bona acceptació per part dels firaires i ha enregistrat un bon nombre de visitants i més n’hi hauria hi hagut si la pluja no hagués fet acte de presència el diumenge a partir del migdia”. Aquestes són algunes de les reflexions generals que fa la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Andrea Canelo, a l’hora d’avaluar el que ha estat l’edició d’enguany de la Fira de l’Ascensió. Una Fira que presentava les seves credencials dijous passat, dia 17, a la tarda, amb la inauguració per part del conseller d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, que era acompanyat, entre d’altres, del vicepresident de la Diputació, Alberto Fernández Díaz, i de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Unanimitat total en els missatges i coincidència també en destacar la importància de propostes com aquesta en temps de crisi, amb referències al mercat, el camp, el comerc i… l’empenta que cal tenir per anar endavant.

La Fira, amb un pressupost d’uns 200.000 euros, dels quals la regidora de Promoció Econòmica diu que se’n recuperaran una tercera part, presentava les línies generals d’altres anys (veure la secció de les fotos amb comentari) amb unes instal·lacions que van aguantar bé les inclemències meteorològiques de diumenge al migdia, moment en que va caure una gran tromba d’aigua acompanyada de pedra. Canelo sosté que “els expositors han fet negoci” i que “la gent de Granollers i comarca responia molt bé i més ho hauria fet si no hagués estat per la pluja”. El director del certamen (a través de Ràdio Granollers) destacava que “s’anava per a rècord de nombre de visitants (més de 60.000), però la pluja…”.

Les diverses propostes (algunes d’elles com Jugar per Jugar amb ocupació total i absoluta alguns dies i amb presència de notables representants com el Màgic Andreu…) van funcionar bé i a l’espera de l’avaluació definitiva, tothom es mostrava satisfet dels resultats “malgrat la crisi actual”. Els d’Oncovallès van vendre gran quantitat de regals rehabilitats; els dels ponis (visca la seva amabilitat i simpatia vers els nens i acompanyants!), van treballar de valent; els d’Iznájar a Granollers es van reunir amb l’alcaldessa d’aquest municipi, Isabel Lobato; es van fer unes quantes vendes de cotxes; els de la moda i disseny esperen propostes que es poden concretar en noves oportunitats; els de la Rioja Alta van fer més de vint cates de vi; els restaurants de la Mostra augmentaren els serveis…

La regidora de Promoció Econòmica considera que el model funciona dins les seves possibilitats, i en preguntar-li sobre aquells que consideren que la Fira hauria de tornar al centre (convertit ara en ïlla de vianants amb més espais), diu que “això significaria parlar d’un altre model, ja que amb l’actual no es pot”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí