La Zampone Brass i el clow Claret davant el Museu, abans de començar les representacions

Malgrat que el temps no hi va col·laborar, els assistents van poder gaudir dissabte a la tarda d’una «Passada de l’Ascensió» de dissabte a la tarda de categoria en una carretera convertida en escenari dels sis espectacles que es van representar simultàniament. Llàstima que a partir de les set de la tarda la pluja va obligar a suspendre alguna de les actuacions, quan els artistes es disposaven a fer la seva segona representació. Finalment l’actuació de cloenda es va poder oferir a la plaça Barangé, tal com estava previst.

Lumila i Alfonso d’Escarlata Circus van fer riure de valent al públic del seu petit circ.

Tot estava preparat des del matí a la carretera i a la plaça Barangé i a quarts de sis feien la seva entrada per la plaça Perpinyà els músics de carrer, els set components de la Zampone Brass, acompanyats pel clown Claret Papiol, cofundador del Circ Cric amb Tortell Poltrona, qui amb el seu teló ambulant de vellut vermell i amb rodes, va anar anunciant els espectacles que a continuació es podrien veure a cada un dels escenaris. Tot plegat ja era un bon espectacle.

Resulta difícil poder destacar cap dels espectacles, ja que tots va tenir una molt bona acceptació del públic, petits i grans que van omplir els seients i voltants de les pistes d’aquell gran circ en què es va convertir la carretera, els nois i noies de l’Escola Superior d’Arts Dramàtic, bufó i commedia dell’Arte davant de l’Europa i més avall la contorsionista Shakti Olaizola, Pablo Potocnjak, el senyor de les baldufes; el duo Leti & Fer i La Bella Tour, mans i mans i bàscula i plats xinesos; Fernando Pose, malabars de rebot i Escarlata Circus, amb els seus personatges Ludmila i Alfonso i el seu espectacle «llenties i marabú» davant el Museu.

La Bella Tour i els seus jocs d’habilitat qua ja començava a ploure.

La traca final, senzillament excepcional

Després d’haver hagut d’interrompre els espectacles a la carretera hi havia la incertesa de si es faria el número final de la «passada». Aviat va quedar aclarida la incògnita en veure que els propis artistes estaven eixugant tovallola en mà i oferint un espectacle extra d’habilitat damunt els cables. Mullats dificulten i posen en perill la seva integritat i en parar la pluja no van dubtar que l’espectacle, amb tot i les inclemències havia de continuar.

La pluja no va aconseguir que les primeres quatre gotes espantessin al públic.

Només amb un petit retard, l’espectacle començava davant el públic que poc després quedaria amb la boca oberta tota l’estona, a banda i banda de la plaça. Els funambulistes de la Coupole, Olivier i Valérie Roustand, van treballar conjuntament amb Mariona Moya de la Corcoles, en un espectacle que senzillament es pot qualificar d’excepcional, creuant a una considerable alçària i sense xarxa, la plaça de nord a sud i d’est a oest a diferents nivells.

La pluja també havia modificat diumenge el programa del matí, en no poder celebrar-se a la Porxada la jornada castellera amb els Sagals d’Osona i els Castellers de Castellar del Vallès, acompanyant als Xics de Granollers. El dissabte i aquesta vegada sembla que la culpable no va ser la pluja, ja que des del gabinet de premsa de l’Ajuntament es va anunciar dimecres, dient que era per motius aliens a l’organització, també es va ajornar la Mostra de Bestiari d’aigua a la tarda a la Porxada i la cercavila del vespre també pel centre del nucli antic.

Text i fotos: Josep MAS

Els funambulistes, amb el cel enfosquit pels núvols van fer la seva actuació sensacional.