Des de les entitats sanitàries que prestem servei a la comarca del Vallès Oriental ens sumem al manifest que han fet els nostres companys de Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa i Parc Taulí de Sabadell, i fem una crida als nostres conciutadans i conciutadanes perquè ens ajudin a que ningú hagi de fer la sobretaula de Nadal a l’Hospital.

Som a les portes de poder disposar d’una vacuna que desitgem efectiva, tal i com ho indiquen tots els estudis internacionals, però també som a les portes d’un nou període crític pel que fa al possible col·lapse del sistema sanitari del nostre territori i de tot el país. Evitar aquesta situació és a mans de tots. Dels professionals de la salut i, sobretot, de cadascun de nosaltres com a individus i com a societat.

Mantenir la distància de seguretat, dur la mascareta posada i fer higiene de mans de manera continuada ha estat una de les grans mesures de prevenció, però la més important, aquests dies, ha de ser mantenir la distància social amb les persones amb qui no convivim habitualment.

Només d’aquesta manera evitarem més contagis i farem que els serveis d’urgències i hospitalaris puguin atendre de manera eficaç a aquells que ho necessitin. Per fer front a aquesta pandèmia tots i totes som necessaris. Els professionals sanitaris ens sabem imprescindibles per poder tenir cura de les persones malaltes, però com a ciutadans i ciutadanes és imprescindible que entenguem que frenar l’evolució de la pandèmia és responsabilitat de tots.

Ajudeu-nos a fer que ningú celebri les sobretaules de les Festes de Nadal a l’Hospital.

Hospital General de Granollers

Fundació Sanitària Mollet

Hospital de Sant Celoni

Institut Català de la Salut