La qualitat de l’ensenyament públic, la libertat d’elecció de la concertada, especial i diferenciada i el castelà com a idioma oficial i vehicular, són drets fonamentals que no poden ser moneda de canvi pels PGE.

Lliurar l’educació a canvi de vots per consolidar uns pressupostos, és indignant tant del govern que el proposa com dels que el voten al Congrés.

Els catalans no ens mereixem pagar tan alt preu perquè Sánchez segueixi a la Moncloa. És una lei que no busca la millora de la qualitat educativa en positiu, sinó que va contra l’educació concertada, contra l’elecció de centre pels pares, contra l’educació diferenciada i, a través d’el control polític de l’educació, es pretén una agressió a la libertat de consciència evitant la formación en valors ètics, filosòfics o religiosos.

Aquesta Llei és una lei sense consens, sense pacte educatiu, sense debat social al Congrés, sense escoltar els pares, sense consultar als col·legis, sense parlar amb els professors, sense respecte a la diferencia educativa. Es poden dir tantes coses dolentes d’una lei? La del castelà, (segona lengua més parlada arreu del món) és un atropelament que vulnera els principis, drets i libertats que recull la Constitució i per això, una vegada més, el Partit Popular presentarà un recurs al Tribunal Constitucional per evitar-ho, ja que tots els espanyols tenen el dret i el deure de conèixer la lengua oficial de l’estat, i el castelà ho és.

Aquesta lei és un pas més en la deriva cap a un populisme de tints autoritaris que pretén expandir el poder de l’Estat i fer-ho penetrar fins a l’últim racó de l’esfera pública, però també privada, dels ciutadans.

L’arrogància, la incompetència i la mentida en la gestió de gaire bé tot el que está fent aquest Govern és insuportable i vergonyós, i els que l’aplaudeixen i voten, només busquen el seva confortabilitat i interès personal.

Montse Romano

Regidora PPC Caldes de Montbuí