El dilluns 19 d octubre el govern local va presentar la proposta inicial de les ordenances fiscals 2021, des de el grup municipal del PPC l’amantem que no reflecteixin ni es tingui en compte la situació econòmica real de les famílies, persones, empreses i comerços del nostra poble, el govern d ERC s’han limitat a adaptar-les a la normativa,una vegada més aquest equip de govern sembla que no ha fet els deures i prenen decisions per inèrcia sense saber què implica, la raó de que aquestes ordenances no contemplin la realitat que estem vivint, és que s’aïllen del dia a dia que viuen moltes famílies calderines.

Al mes de maig des del nostre grup varem presentar un sèrie de propostes de mesures fiscals, econòmiques i socials,en el sentit d’adequar-les a la nova situació que vivim i el govern ni tant sols es van prendre la molèstia de contestar.

Cal que s’ampliïn les ajudes i incentius per als sectors mes afectats, com ara la restauració, però també els sectors culturals, comercials i esportius. Les ordenances fiscals que han presentat no contemplen mesures decidides per donar suport a aquests col·lectius ni tampoc rebaixar-los la pressió fiscal, ja que hauran de seguir pagant taxes com la recollida d’escombraries o ocupació de la via pública, malgrat la situació tan difícil en què es troben i agreujada amb les noves restriccions anunciades per la Generalitat.

La situació de pandèmia ens està colpejant cada dia, i això sens dubte ha tingut i tindrà impacte, en previsió del que pot venir, considerem que era el moment de fer un pas cap a la reducció de la pressió fiscal sobre la totalitat dels calderins, per contra el govern local va fer public la desicio de tirar endavant la remodelació de la Plaça Catalunya, un projecte de 990.000 euros, diners que es podrien destinar a les necessitats reals del ciutadans, comerciants, restaurants, bars, esteticista, taxistes amb subvencions directes, o assumir l augment del servei de deixalles que repercutirandirectament en el rebut de tots els calderins On està el treball de l’equip de govern? Falta valentia i molta feina. Quina és l’empremta del senyor Pineda i el seu partit, en el moment de estar el costat de les calderines i calderins?

Montse Romano

Regidora PPC Caldes de Montbuí