Gonzalo Plata
Gonzalo Plata

Els ciutadans de l’estat espanyol estem patint un retrocés molt important de les nostres llibertats individuals. Un dels principals causants, i del que en moltes vegades no en som conscients, ha estat la crisi econòmica.  La crisi en si mateix ja es un retrocés de les  nostres llibertats com a ciutadans; no tenir treball ho tenir un lloc de treball que no et permeti viure dignament, la culpabilització que es fa dels aturats des dels governs, les retallades en l’àmbit de les politiques social, o que et facin fora de casa teva; són sense cap mena de dubte un atac  a les llibertats individuals i col·lectives la nostra democràcia i els poder públics han de garantir.

Òscar Riu
Òscar Riu

En els darrers mesos aquest atac a les persones continua i s’està duent a terme de manera molt més subtil des dels governs de Madrid i de la Plaça Sant Jaume. Ja fa mesos que la fiscalia de l’estat esta demanant penes absolutament desproporcionades per a centenars de ciutadans que es varen mobilitzar a les vagues generals, o en d’altres mobilitzacions, per aturar un desnonament o el tancament de una empresa. Algunes d’aquestes persones ja estan entrant en presó avui pel simple fet de manifestar-se reclamant uns drets laborals mes justos o el dret a una vivenda.

El Partit Popular però no en té prou amb instrumentalitzar el sistema judicial en base a la seva ideologia dictatorial i contra les llibertats individuals, ara ha començat a impulsar canvis legislatius per fer més difícil l’expressió del rebuig, la protesta, la manifestació, el dret a reunió,  i directament a la lliure expressió dels ciutadans.

Les diferents reformes que s’estan impulsant, ja sigui el codi penal o la llei de seguretat ciutadana, impulsen canvis que son un clar retrocés social i un atemptat contra drets i llibertats democràtiques. En la llei mordassa gran part de les infraccions recollides estan directament orientades a restringir el dret de reunió i manifestació. La llei contempla multes des de els 100 a 600.000 € amb un clar objectiu: castigar la mobilització ciutadana.

Per tot això, el proper dia 18 de febrer les organitzacions sindicals iniciem un seguit de mobilitzacions, per defensar als companys que ja estan a la presó i per defensar els  que poden entrar els propers mesos, com en l’Isma i el Dani als quals se’ls demana nou anys de presó per portar uns  walkies i petards durant la vaga general. Ho fem, no només per ells, sinó per la nostra democràcia i les nostres llibertats com a ciutadans.

Ens han volgut fer mes dèbils retallant els nostres drets laborals i socials, i ara no en tenen prou i volen que no expressem les nostres opinions, que no protestem contra les seves politiques. Es per això que no permetrem cap passa enrere. El sindicalisme ens mobilitzarem, per demostrar que no els hi tenim por, i que no aconseguiran emmordassar-nos. Us animem a tots, a demostrar que no tenim por i a defensar les nostres llibertats com a ciutadans participant el proper dia 18 febrer a les 17:30 a la mobilització davant de la delegació del govern al C/ Mallorca.

Oscar Riu Garcia                                            Gonzalo Plata

Secretari Comarcal                                         Secretari General

UGT Vallès Oriental                                       CCOO- V.Oriental-Maresmes -Osona

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí