foto: Xavi Solanas
foto: Xavi Solanas

Granollers, 18 de març de 2013

Acaba de publicar, juntament amb Lluís Puig, el llibre Tu també pots. Prepara’t amb els millors. Parla d’esportistes…

Concretament de 18 representants catalans que destaquen en diferents especialitats esportives. Tots ells presenten, a través d’una sèrie d’entrevistes personals, aspectes de la seva vida poc coneguts normalment i que constituiran segurament una gran novetat per a moltes persones que els tenen en gran estima i consideració, ja que molts d’ells constitueixen un model a seguir.

El pròleg el fa Kilian Jornet.

És un dels grans, sens dubte. Sobre el llibre, que va llegir atentament, ha escrit: “En aquestes pàgines podem trobar un text que, d’una manera entretinguda, ens porta a conèixer millor aquests esportistes per conèixer-nos millor nosaltres mateixos”.

L’esport com a objectiu de què?

De moltes coses que serveixen en el dia a dia per a tothom. Els entrevistats són esportistes que cerquen l’excel·lència i l’assoleixen en molts casos, però tots dins les nostres possibilitats, podem anar a la recerca de la nostra excel·lència particular. Cadascú pot fixar-se les seves fites quan corre o neda, independentment de si fa o no fa un rècord, si aconsegueix o no ser el primer… És aquesta lluita per millorar la que ens motiva i ens ajuda a ser millors en tot: a la feina, amb la família, amb els amics…

Esclar, però vostè ha entrevistat grans campions: Carles Puyol, del FC Barcelona…

Ell mateix respon a això al llibre: “Hi ha gent que neix amb estrella, però la majoria es fa. Cada dia has de treballar per millorar”.

Què diu sobre el tema el nostre admirat ciclista, el paretà Joaquim Purito Rodríguez?

Gran persona en Purito, i humil sempre: “Diuen que per triomfar hi ha d’haver una part de talent innat. Segur que és veritat, però jo crec que no en tenia. He sigut una formigueta. He pencat molt”.

I el campioníssim jugador d’hanbdol de Sant Esteve de Palautordera, Joan Cañellas?

Ell considera que es neix amb unes condicions innates, però destaca que els filtres de l’esport concret, el rigor en el treball de cadascú i la professionalitat, decidiran la magnitud i l’èxit.

Amb quins esportistes s’ha trobat, humanament parlant?

Amb bones persones primer i excel·lents esportistes després. Pel que he constatat són gent exigent que treballa moltíssim per aconseguir allò pel que lluita. L’esforç per a ells és vital. I em sembla que a tots els agrada guanyar.

Alguna sorpresa especial?

La sorpresa ha estat constatar la bona predisposició que he trobat per part d’ells sobre la seva vida com a esportistes i de coses que sovint van relacionades amb cadascun dels esports que practiquen: l’alimentació, l’entrenament, coses curioses, consells…

Algun d’especial?

Un que sembla senzill, però que té moltíssima importància, i que destaca el jugador de bàsquet Joan Carles Navarro: “Has de confiar sempre en els teus companys”. També parlen molt de la importància de la família, l’entorn, els amics…

El llibre acaba amb una sèrie de reflexions esportives i una de molt particular de vostè i d’en Lluís Puig.

—Imagino que fa referència a una en la qual assenyalem que tot el que ens han dit els esportistes i els experts que han participat en el llibre no tan sols és aplicable al món de l’esport, sinó també a la vida quotidiana.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí