Foto: Oriol S

Tiger Menja Zebra representen com pocs el so de 2012. Un any fosc, convuls, caòtic i en certa manera inquietant. Com la música d’aquests granollerins. Sorgits de les cendres dels imprescindibles Camping, debutaven divendres passat a la NAUB1, en el marc de la presentació del segell discogràfic que ells mateixos han posat en marxa per a donar sortida a propostes poc ortodoxes i sempre arriscades, Music Or Nothing. La seva primera referència és precisament el debut de Tiger Menja Zebra, «Com començar una guerra».

Encertadíssim títol per a una col·lecció de vuit actes de terrorisme sonor que acosten la vocació experimental i  trencadora de Camping a extrems fins ara desconeguts. Com si els excomponents d’aquella formació haguessin desfet el procés evolutiu que, disc rere disc, els havia allunyat del seu post-rock inicial per acostar-los més al format cançó -tot i que mai en el sentit més convencional del terme-. I sí, quelcom de post-rock té aquest debut -malgrat superar amb prou feina la mitja hora entre els seus vuit talls-, però també hi ha sons industrials i la immediatesa agressiva del hardcore en les seves vessants més extremes. Una revista barcelonina els ha etiquetat recentment com a post-tot, i ara mateix no se m’acut millor manera de definir un grup que tant pot beure de Mogwai com de Nine Inch Nails.

Deconstruint qualsevol estructura coneguda i tenyint-la de sorollisme, percussions penetrants i veus inintel·ligibles. Tot això, mentre els seus components s’intercanvien els instruments -guitarres, baix, sintetitzadors, bateries electròniques…- sota una il·luminació gairebé inexistent. Foscos, convulsos, caòtics i en certa manera inquietants. Com els temps dels quals són fruit. Al capdavall, no consisteix l’art en això? OS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí