Foto: Xavier Solanas

ORIOL SERRA

El passat cap de setmana van presentar la NAUB1 al Mercat de Música Viva de Vic.

TM: Va ser una molt bona experiència, tant a nivell personal com professional. El mercat es va acabar el diumenge, i el dilluns ja estàvem rebent input de gent interessada en el projecte. Ara toca consolidar aquestes relacions que vam fer allà.

AF: Ser-hi presents ens va servir per a fer entendre a la gent que la NAUB1 no és només una sala de concerts, sinó que hi ha un projecte molt més ambiciós al darrere. El d’esdevenir una plataforma de suport als artistes, una empresa que dissenya projectes culturals, més que simplement una promotora de concerts. També ens ha servit per assentar les primeres bases del futur de Brubaker. La gran quantitat d’input no es limita a grups que volen venir a tocar, sinó a artistes que tenen projectes interessants i necessiten un espai on exhibir-los o desenvolupar-los. Parlo d’artistes vinculats amb l’àmbit musical i fet sonor que necessiten un suport. I nosaltres som aquest suport.

TM: Es tracta que l’artista tingui les eines necessàries per a crear i mostrar el seu art, al marge del públic que pugui aportar. No ens regim per criteris de negoci ni per volum de públic, sinó per la obligació que aquesta sala té d’oferir un servei.

La setmana que ve comença la segona temporada de la NAUB1. Com es presenta?

AF: Nosaltres l’afrontem amb molta il·lusió, perquè ens agrada molt el projecte que tenim. És innovador, no hi ha res similar. Els que treballem aquí som gent que estima molt la música, la cultura tradicional i contemporània, les avantguardes, les entitats i la ciutat on treballem. I en el moment en què tot aquest amor es vegi correspost, Granollers tindrà una de les millors sales d’aquest país.

Això vol dir que aquest amor encara no s’ha vist correspost?

AF: Fins ara no ho ha estat, però enguany ho estarà.

TM: Quan un projecte arriba a un territori, s’ha de guanyar la confiança de la gent que hi viu. I això passa per molts factors d’apropament i creació de vincles. Que és el que hem fet durant la primera temporada i el que seguirem fent en el futur.

Què destacarien d’aquesta nova temporada?

AF: En primer lloc, la facilitat que tenim per programar. Hem passat de tenir-ho molt difícil perquè no ens coneixia ningú, a rebre centenars de correus electrònics d’artistes de tota mena que estan interessats a venir a tocar. En set mesos, hem creat una identitat per a la sala, i els músics que vénen a tocar s’expliquen entre ells que aquí se’ls tracta bé i es treballa correctament.

TM: A un nivell més pràctic, cal destacar la presència de moltes propostes del territori, entre les quals s’hi troben presentacions de discos, discogràfiques i noves marques. A més d’una oferta formativa que va creixent.

AF: Comencem a assolir un objectiu molt important, que és no només exhibir música per a entretenir la gent, sinó esdevenir el punt neuràlgic on la gent del territori pugui trobar una plataforma de sortida per als seus projectes.

 

Àlex Falcó (Barcelona, 19-07-1973) i Txu Morillas (Sant Adrià de Besòs, 14-11-1975). Gestors de l’empresa cultural Brubaker, que a la vegada gestiona l’equipament musical NAUB1 de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, a Granollers. Ell és dissenyador gràfic i activista cultural. Ella, llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, és actriu i gestora de projectes culturals. Ambdós viuen a Cardedeu, on van fundar el 2009 Brubaker, una empresa especialitzada en la gestió de projectes de caire cultural que va sorgir, expliquen ells mateixos, de la “necessitat creativa d’ambdós”. La seva primera producció va ser el muntatge teatral “La gàbia”, i ben aviat van engegar amb molt d’èxit el projecte cinematogràfic Esbarjo Verdi, a Cardedeu. Des del passat mes de març, Brubaker gestiona la NAUB1, un espai musical singular on les actuacions en directe conviuen amb activitats formatives vinculades amb la música. Pel seu escenari han passat propostes fresques de la comarca com Xavier Bonfill o Denegro Partizan, a la vegada que noms consagrats de l’escena independent catalana com Mazoni o els Surfing Sirles. La sala encetarà la seva segona temporada el dia 28 amb l’espectacle “Cançons de la veritat oculta”, basat en textos de Pere Calders. L’endemà hi actuarà la cantautora granollerina Ivette Nadal. Una mostra que la producció autòctona va guanyant terreny en una sala que de mica en mica esdevé un referent més enllà del Vallès Oriental.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí