Coincidint amb la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers, el Museu de Granollers presenta aquesta setmana dues noves exposicions. Aquest dimarts 27 d’agost a les 20 h s’inaugura l’exposició PER DURAR, un recull de fotografies del treball de més d’un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març de 2018, van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.

Amb l’ajuda d’estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.

El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu “savoir-faire” tradicional converteixen una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d’art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes.

És un projecte impulsat per l’arquitecte Albert Faus i el ceramista Toni Cumella, amb el suport del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Museu de Granollers. Compta amb la col·laboració de Ció Escobet, Carme Balada i Anna Mas. El comissari de l’exposició és Carlos Quintáns. La mostra inclou vídeo d’Agustí Coromines, aquarel·les de Jordi Castells, la producció audiovisual d’Arian Botey i la producció gràfica de La Museoteca SL. L’exposició es podrà visitar fins al 17 de novembre.

A l’Espai Obert s’inaugura l’exposició «Parelles Artístiques. Salut Mental i Art». La mostra és el resultat de la feina entre dos artistes, un d’ells vinculat a recursos de salut mental, que treballen conjuntament en un procés creatiu. El projecte facilita que les persones puguin gaudir de l’art com a forma d’expressió i creixement, i impacta positivament en el seu benestar.

És una exposició que organitza Daruma, associació de familiars per la salut mental i l’Associació El Far, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers, l’Espai d’arts de Roca Umbert, CUP Granollers i Museu de Granollers.