La catifa de la plaça a Aiguafreda
La catifa de la plaça a Aiguafreda

Cada any són més els municipis vallesans que s’incorporen a la tradició d’elaborar catifes als carrers amb diferents motius per commemorar la festa del Corpus. A l´arrelada tradició existent a la Garriga – que enguany ha fet 200 anys– i Caldes de Montbui s’hi han afegit poblacions com Aiguafreda, les Franqueses, la Roca, Cànoves o Montornès. A Aiguafreda – veure les fotos d´aquest passat diumenge de la catifa central ubicada a la plaça – que en pocs anys s´ha passat de fer una única catifa, a omplir diversos carrers i places del centre, els habituals ornaments vegetals s’han substituït per sorra i grava de colors. Tot i això, s’utilitzi flor natural o altres elements, les catifes requereixen l’entregada col.laboració de molts voluntaris al llarg de tot el matí i resulten ser una obra efímera que finalitza la seva trajectòria amb el pas, a la tarda, de la processó del Corpus.