jornada-modernista-ametllaEl dissabte 9 de maig el centre de l’Ametlla del Vallès es va omplir de gent que es va apropar a la Jornada Modernista, un esdeveniment que aglutina la Fira de Sant Ponç, el Mercat del Vi i del Formatge, la Botiga al Carrer i el TapAmetlla, així com d’altres activitats paral·leles.
Al llarg de tot el dia, prop d’un centenar de parades de comerços del poble i d’artesans es varen ubicar als carrers Torregassa i Pompeu Fabra i als jardins de Can Muntanyol per oferir els seus productes, enmig d’un marcat ambient modernista. I és que alguns dels comerciants anaven vestit amb aquesta estètica, hi havia una de principis del segle passat del Museu Modernista de Barcelona i sonava música d’una pianola d’aquesta època.
Paral·lelament, un bon grapat de persones varen gaudir d’una ruta pel patrimoni modernista del poble, conduïda per l’historiador i tècnic de patrimoni Enric Costa. Per la seva banda, Illa Activa Centre Esportiu Municipal també va organitzar una pedalada, la qual va realitzar un circuit per diferents zones del poble i que va acabar amb una xocolatada a la plaça de l’Ajuntament.
Mentrestant, la banda de l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla, així com els músics de l’IES Eugeni Xammar, van anar fent actuacions per diferents racons del recinte.
En el marc de la Fira de Sant Ponç, com cada any l’Agrupació Cultural de Dones de l’Ametlla va muntar la seva parada, i les aficionades a la punta de coixí i al patchwork de l’Ametlla varen mostrar les seves habilitats en segles parades.
Al migdia, els jardins de Can Muntanyola varen acollir la presentació del darrer llibre del cuiner Pep Salsetes, titulat «La cuina dels vallesans: receptes i productes de la terra», que va acabar amb un tastet per anar fent boca abans de dinar.
La tarda va començar amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Canigó, i amb l’espectacle de màgia infantil Bicicadabra! Aquest va ser el preludi de l’entrega de premis del concurs de pintura ràpida organitzat pels Artistes de l’Ametlla i del concert de Casey & Suly.
Ja ben entrat el vespre, l’activitat es va traslladar a la plaça de l’Ajuntament, indret on se celebrava la quarta edició del concurs TapAmetlla, a la qual varen participar-hi Dibérico, la Cuina del Club, Campus Bar i la Fontana della Piazza.
La Jornada Modernista va acabar amb un concert del grup Rebelión.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí