temporada-amicsunio

Aquest dimarts, 10 de març,  a la seu de la Societat Coral Amics de la Unió, s’ha presentat la programació de concerts per als mesos de primavera i estiu de l’actual temporada 2014-15. En l’acte hi ha intervingut, Josep Vila Jover, director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió; Edmon Colomer, director d’orquestra;Josep Vila Casañas, compositor; Agustí Corominas, cineasta i Josep Mayoral, Alcalde de Granollers.  Josep Mayoral, va cloure la presentació definint la Societat Coral Amics de la Unió com “un grup de gent normal que fa coses extraordinàries”.

La diversitat de les formacions corals de l’entitat, que comprèn tan els cors de la seva escola de música com formacions de qualitat professional, permet que la oferta sigui molt variada.

Aquesta és la relació de «coses extraordinàries» previstes pels propers mesos. Una relació que inclou diversos noms de prestigi com Jordi Savall, Sol Picó, Edmon Colomer oVila Casañas.

  1. Bach vist per Jordi Savall

El cor més actiu i amb més repercussió de tots els que conformen l’Escola Coral és el Cor Infantil Amics de la Unió. Considerat un dels cors de veus blanques de més qualitat del país i que compta amb un destacable reconeixement internacional, diverses formacions orquestrals professionals compten amb les seves veus quan necessiten un cor de veus blanques. El cor, que ha actuat en diverses ocasions amb la OBC, la OSV, o en òperes del Gran Teatre del Liceu, ha estat convidat en aquesta ocasió a participar en La Passió segons Sant Mateu de J. S. Bach que dirigirà en Jordi Savall aquest cap de setmana a Lleida i al Palau de la Música Catalana. Si bé la part de veus infantils és només una petita intervenció dins d’una gran obra, des de la Societat Coral Amics de la Unió es considera aquesta oportunitat com un pas més cap a l’excel·lència que es persegueix en el treball diari del cor i, tal com ha dit en Josep Vila Jover a la presentació, “és un regal poder treballar amb en Jordi Savall”.

  1. Beethoven vist per Edmon Colomer

A part del Cor infantil, una altra de les formacions corals que persegueix assolir una qualitat vocal i interpretativa remarcable és el Cor de Cambra de Granollers que el proper dia 22 de març cantarà al costat de l’Orquestra de Cambra de Granollers sota la batuta del reconegut director Edmon Colomer. En aquest concert, que forma part de la temporada regular de l’orquestra en el Teatre Auditori de Granollers, es podrà gaudir de la Missa en Do Major de Beethoven. Una obra poc interpretada del compositor. El mateix Colomer ha explicat el projecte en la roda de premsa del qual ha destacat que es tracta d’una obra poc interpretada de Beethoven ja que està encara entre l’època clàssica i la romàntica del compositor. A part de l’explicació de l’obra, Colomer ha començat la seva intervenció congratulant-se del fet que una ciutat com Granollers pugui oferir produccions musicals de qualitat gràcies a apostes com l’Orquestra i el Cor de Cambra de Granollers; un fet que –segons ha dit- a qualsevol ciutat europea de les dimensions de Granollers seria normal però que al nostre país cal qualificar d’excepcional.

Produccions pròpies del Cor Infantil

 

  1. Pergolesi: Stabat Mater

Entre les produccions dels cors d’Amics de la Unió sempre es participa amb el cicle de música religiosa i per a orgue promogut per la Fundació Pro Música Sacra de Granollers. El Cor Infantil interpretarà el proper dia 29 de març el conegut Stabat Mater de Pergolesi en la seva versió per a cor amb quartet de corda i orgue. Es tracta d’una de les obres més conegudes i emotives del repertori sacre d’època barroca que, a més de poder ser escoltada a Granollers es programarà al Festival de Música Religiosa de Vic i el Festival de Música Antiga del Pirineu. Per a aquest projecte es compta amb l’organista Vicenç Prunés i el quartet de corda Arcattia.

 

  1. Vila Casañas i Sol Picó

El projecte més ambiciós que porta a terme el Cor Infantil aquesta temporada serà, sens dubte, l’estrena de l’espectacle Cançons de la lluna al barret. Aquest espectacle, que s’estrenarà al Palau de la Música Catalana el 12 d’abril, recull una selecció de les músiques per a cor infantil escrites per Josep Vila Casañas, un dels compositors catalans de música coral més reconeguts i que també ha estat present en l’acte per explicar com la idea d’aquest concert va sorgir arrel d’una trobada entre “els dos Josep Vila” en un curs del SCIC. El projecte es concretarà en diversos concerts durant el mes d’abril i en un disc que sorgirà a finals d’any on s’enregistrarà amb la millor qualitat possible tota la música de Vila Casañas per a cor infantil. Aquest projecte té una especial importància ja que es tracta de cançons interpretades de forma recurrent per la major part de cors d’infants de Catalunya i que encara avui no compten amb un enregistrament de qualitat que permeti gaudir de les obres amb la sonoritat necessària. A part de la música, l’espectacle compta amb el treball de coreografia i posta en escena dirigit per Sol Picó.

Després de l’estrena al Palau, aquest concert es portarà a Vila-Seca, Manresa i Granollers, on es comptarà també amb participació d’alumnes d’escoles de música locals.

Documental sobre el projecte d’Amics de la Unió

Arrel del ressò cada vegada més gran que tenen les activitats de la Societat Coral Amics de la Unió, el realitzador Agustí Coromines i Vallès Oriental Televisió produiran un documental que s’estrenarà durant el 2016, coincidint amb el 20 aniversari de l’Escola de Música Amics de la Unió. El cineasta ha explicat que el projecte partirà de l’experiència concreta de persones vinculades a l’entitat i a l’escola, a partir de la individualitat de les quals es reflexionarà sobre el paper de la música en les nostres vides, tan de forma personal com col·lectiva. A més, el documental farà també èmfasi en la figura de Josep Anselm Clavé, pioner del cant coral a Catalunya.

Coproduccions: 

  1. A Little Jazz Mass: unió de cors joves

Ara fa dos anys es van unir per a interpretar el Rèquiem de Fauré cinc cors joves d’arreu de Catalunya: de Malgrat de Mar, d’Igualada, de Barcelona i de Granollers. Aquesta unió d’esforços va permetre que aquests cors, formats per nois i noies que ronden els 20 anys d’edat, poguessin treballar en un projecte de qualitat, amb una orquestra professional com l’Orquestra de Cambra de Granollers, i que se’n fessin diversos concerts pel territori.

La valoració de l’experiència va ser tant positiva que enguany es tornarà a repetir. Així, el Cor Jove Amics de la Unió es retroba amb els cors Contrapunt de Malgrat de Mar, Albada de Barcelona i Xalest d’Igualada i, de nou amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, treballen un repertori conjunt dirigits per Johann Duijk que es presentarà a Barcelona, Malgrat i Granollers. El concert consistirà en aquesta ocasió en un viatge per la música sacra des del classicisme fins a l’actualitat.

  1. Lux Aeternam

De cara al juny el Cor de Cambra de Granollers també treballarà colze a colze amb una altra formació coral. Es tracta del cor ArsInnova, de Barcelona, amb qui es treballarà un repertori de música sacra contemporània amb l’obra Lux Aeternam de Morten Lauridsen i el Te Deum d’Elgar.

  1. Fi de curs amb l’Orfeó Català

Com cada any els més petits de l’Escola Coral, des dels Minimúsics (3 a 5 anys) fins al cor de Grau Elemental, faran el seu concert de final de curs al Teatre Auditori de Granollers. En aquesta ocasió hi haurà un fet diferencial en el grup d’Inicis (6 a 8 anys) ja que preparen el seu concert conjuntament amb els cors de Petits i Mitjans de l’Orfeó Català. Així, els nens i nenes faràn un doble concert de final de curs: el dia 23 de maig al Palau de la Música i el 24 al Teatre Auditori de Granollers.

Presència internacional

Gira Luxemburg-França

Quan, l’octubre de 2013, el Cor Infantil Amics de la Unió va guanyar la Silver Rose Bowl del concurs Let the Peoples Sing, ho va fer a la Philharmonie de Luxemburg. Arrel de la seva actuació, els responsables de programació de l’auditori van voler comptar amb la presència del cor en la seva programació i això es farà realitat el proper mes de juny. Convidats per la Philharmonie de Luxemburg, el Cor Infantil Amics de la Unió oferirà concerts a Nancy, Metz i Luxemburg, a més de tallers per a cors dels llocs que visitarà.

Altres projectes

Tots els cors de la Societat Coral Amics de la Unió tenen les seves produccions. Al mes de juny el Cor Mixt presentarà un concert variat de clàssics de la música coral a la Sala Tarafa de Granollers. En els darrers anys, el repertori que interpreten els cors s’ha ampliat i diversificat. El Cor Mixt Amics de la Unió, igual que molts altres cors ha interpretat músiques tan diverses com gospel, boleros, música pop… però en aquesta ocasió proposa un recull d’aquelles peces que han format part durant dècades del repertori coral d’arreu i que també val la pena no oblidar. Cançons africanes, valsos parisencs i música tradicional d’arreu es donen la mà en un concert variat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí