lluisa-gonzalezCCOO posem de manifest la nostra més contundent denúncia contra tot tipus de violència masclista perquè és una de las estratègies claus per a mantenir el control sobre les dones i una de les violacions dels Drets Humans més universal, impune i soterrada de totes.

A Catalunya, fins a la data d’avui, hi ha 12 dones assassinades per parelles o exparelles, de les quals havien denunciat més de la meitat. És una xifra alarmant, cada 9 dies i en alguns casos 5 dies mort una dona a l’Estat Espanyol víctima de la violència de gènere.

Volem constatar l’alerta per l’augment de la violència sexual, sobretot en els casos de violacions múltiples, i el silenci que hi ha vers l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’àmbit laboral, causat en gran mesura per la por a perdre el lloc de treball.

Denunciem les dificultats en la que es troben les dones immigrades alhora de denunciar al seu agressor pel fet de trobar-se en una situació irregular. CCOO Instem a que es millori el tracte d’aquestes dones

Amb l’excusa de la crisi i les politiques neoliberals aplicades per molts governs en un món globalitzat, també generen violència vers les dones, una violència institucional que alimenta i fomenta la discriminació, el sotmetiment de les dones a un model social basat en el patriarcat, sexisme i masclisme. Aquestes politiques de governs i dels poder econòmics estant contribuint a un augment de la violència vers les dones arreu del món

Les retallades també arriben a través de la legislació, quan no es doten de recursos dels serveis públics, serveis molts d’ells utilitzats per a moltes dones i alhora prestat per a dones. En el cas de les polítiques ver l’eradicació de violència de gènere, no es doten de les partides necessàries per atendre a les dones i criatures que en són víctimes com cal.

Es per això que des de CCOO de Catalunya exigim a l’Estat Espanyol i a la Generalitat l’aplicació de les lleis existents, dotant-les dels recursos per a la prevenció, detecció de precoç i la formació a professionals en tots els àmbits per tal de poder actuar de forma eficient, eficaç i efectiva, davant les situacions de violència masclista. Cal dotar de personal suficient i format en serveis socials, policials, sanitaris i de justícia tal i com recull la llei 5/2008. Exigim alhora una justicia ràpida i eficaç per a les dones que pateixen violència masclista.

CCOO denunciem la venda d’armes per part de l’Estat Espanyol  països en conflictes armats i que afavoreixen la violència vers les dones com a part de les estratègies i tàctiques de sotmetiment. Exigim un nou ordre internacional que garanteix els drets humans de les dones

CCOO de Catalunya fem una crida a la justícia internacional per tal que es persegueix com a delicte el feminicidi i aturi el tràfic de dones i nenes que tenen com a objectiu la seva explotació sexual.

CCCO de Catalunya reforcem el nostre compromís en la defensa de les dones víctimes de violència en el nostre àmbit d’actuació, i continuarem la nostra  intervenció al sí de les empreses a través: de la incorporació a la negociació col·lectiva mesures per eradicar i prevenir l’assetjament sexual i per raó de sexe, a través dels convenis i plans d’igualtat, també la formació del conjunt dels delegats i delegades per poder intervenir en la defensa i protecció de les dones davant la violència masclista i la discriminació per raó de sexe i de gènere.

Considerem que una altra tipus de violència és la que es dóna a la publicitat i per tant demanem que s’apliqui la normativa igualitària per combatre el sexisme a la publicitat i comunicacions.

Des de la Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Oriental Maresme i Osona animem a tota la ciutadania a participar en les activitats i actes que tenen llocs als municipis en commemoració de 25 de novembre dia Internacional per a l’eradicació de la violència vers les dones.

 

Lluïsa González Ruiz

Responsable Secretaria Dona i Igualtat de CC. OO. VORMAROS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí