cartaslDe la greu crisi que patim, deguda entre altres motius als múltiples casos de corrupció, només ens salva un exercici de responsabilitat que vinculi a les institucions, els sindicats i els partits polítics, tots els partits, amb la vida de la gent, amb la vida del poble. La responsabilitat ha de ser exercida des de dalt i des de baix, pels que governen i pels governats. L’exemplaritat és possible en un context en el qual, gràcies a un treball educatiu i cultural, la política i el bé comú estiguin vinculats. L’exemplaritat ha de ser ajudada amb reformes institucionals. En la transició vam voler crear un sistema de partits forts. Era el que es necessitava en aquell moment. Ara el que cal és un sistema de partits que vinculi més clarament al polític amb els seus electors. Sembla molt recomanable en aquest moment una reforma electoral que permeti als votants exercir un control extern dels candidats electes. La queixa no construeix. A més irresponsabilitat d’alguns polítics, cal més responsabilitat social.

José Morales Martín

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí