Foto: Xavier Solanas

REDACCIÓ | “Ara fa deu anys va néixer aquesta entitat per a donar suport a les persones que pateixen. Una petita família que ha anat creixent i que ha esdevingut un referent, no només en la lluita contra el càncer, sinó també en tots aquells aspectes que envolten la malaltia a nivell social i emocional. Tasques com les que porta a terme Oncovallès són imprescindibles per a contruir la societat present i futura, perquè dóna prioritat a aquells valors que haurien de guiar-nos en el nostre dia a dia: la solidaritat, les ganes de compartir, l’esperit de lluita contra les adversitats”. Aquestes són algunes de les reflexions que es troben al llibre (10) Anys fent camí. Taller de lletres, que la Fundació Oncovallès que presideix en Pere Cladellas, autor d’aquestes paraules, ha publicat recentment.

El llibre es va presentar en societat (a la venda per cinc euros) dissabte passat a la sala d’actes del Museu, amb gran assistència de públic, que omplia la sala de gom a gom. El llibre, però, és força més que un llibre que tracta sobre el tan poc amable tema del càncer, ja que parla de les persones i les seves 174 pàgines són la memòria viva d’unes quantes persones que saben allò que significa aquest tema des de diverses vessants. El llibre és també, així es va fer palès a l’acte de presentació, una oportunitat per a conèixer uns quants noms propis de persones que a nivell personal o d’entitats diuen la seva sobre el càncer, sobre els 10 anys de la Fundació Oncovallès…

És un llibre també que ratifiquen polítics, metges, persones poc conegudes… Els testimonis de tots ells, el fan diferent, ja que és un llibre viu, per llegir ara una mica, un altre dia unes quantes pàgines més… Noms: Josep Mayoral, Francesc Colomé, Oriol Safont, Joan Vila, José A. Montero, Josep Monràs, Andreu González, Rafael Ros, Albert Jiménez, Montserrat Roca, Rosa Maria Lleal, Glòria Renom, Josep Lluís Cleries, Boi Ruiz, Josep M. Borràs, Dr. Carles Vallbona, Dr. Rafael Lledó, Ricard Blanch, Dr. Joan Cruells, Josep M. Soler, Mn. Lluís Pou, Sara Muñoz, Miquel Hernández-Bronchud, Guadalupe Peñalva, Eulàlia Cladellas, Francisca Jerez Verdugo i Ana Varcálcel, Vicenç Viaplana (autor del disseny de la Portada del llibre), Montserrat Ponsa, Dr. Josep Maria Campos, Dr. Joan Padrós, Mercè Pascuet, Carme Cortés, Salvador Comas, Teresa Font, Joan Sala Vila, Carme Grau, Ester Lara, Antònia Mesas, Emili Lloret, Ester i Mònica de Vega, Montserrat Camp, Mercè Riera, Mn. Josep Àngel Saiz, Joana Arro, Jordi Abad, Pepita Pagès, Olga Pey, Àngela Icart, Dolors Porredón, Georgia Porredón, Jordi Julià, Josep Mas, Paco Monja, Josep Maria Codina, Albert Jordana.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí