Foto: Xavier Solanas

REDACCIÓ

“La Diada Mundial del Càncer de Mama a celebrar el proper divendres, dia 19 d’octubre, és una bona oportunitat per a sortir al carrer i informar sobre un tema que afecta moltíssimes dones i que repercuteix molt a nivell familiar, social…”. Amb aquestes paraules presentava dimarts passat al matí a la seu d’Oncovallès el seu president, Pere Cladellas, els actes que la Fundació que presideix ha preparat d’una manera especial a diferents indrets de la comarca.

El tema del càncer de Mama, de gran repercussió social, es presenta actualment com un dels més habituals en el cas de les dones, un fet de gran transcendència a nivell personal, social i familiar, segons que van dir els responsables d’Oncovallès, “les estadístiques pel que fa a la cura del càncer de Mama ha variat considerablement els darrers anys i es situa ja en un 90% dels casos”. Par a seguir augmentant aquest percentatge de càncers de Mama curats, els professionals de la medicina incideixen, d’una manera molt especial, en la gran importància que té la prevenció i si no és possible això, la detecció ràpida per a poder fer-li front amb millors garanties.

LES TAULES INFORMATIVES DE GRANOLLERS es trobaran a: Hospital General, CAP, La Mútua, mercat de Sant Carles, Anselm Clavé davant de Júlia, Perfumeria Marionnaud. Al Vallès n’hi haurà a: la Garriga, Aiguafreda, la Roca del Vallès, Sant Feliu de Codines, l’Ametlla del Vallès, Santa Agnès de Malanyanes, Hospital de Mollet del Vallès, Bigues i Riells i Lliçà d’Amunt. Des de l’organització destaquen com a fet important “la transcendència que té per a tots nosaltres la implicació dels ajuntaments i associacions de les poblacions col·laboradores, facilitant la gestió, aportant material i voluntaris…”. En el cas de Granollers hi hauran diverses activitats a la tarda al voltant de la plaça de la Porxada amb la col·laboració especial de la Companyia Milnotes, conduint l’acte amb Codina Imatge i So.

Com ja hem remarcat al principi de la crònica seran unes quantes les entitats que participaran activament en aquests actes organitzats amb motiu de la Diada del Càncer de Mama, destacant en la roda de premsa la participació de Josep Maria Mas, president del Club Natació Granollers; el Consorci de Normalització Linguïítica; Esther de Vega, de Ris o Llis; Marta Remolà, d’Ortopèdia Vallès…

Aquestes dues últimes professionals van remarcar que “a la Porxada, presentarem aquells treballs (perruques, maquillatge, elements de roba com ara sostenidors, mitjes…) que utilitzen les dones afectades pel càncer de Mama a l’hora d’enfrontar-se a la malaltia”. Els actes aniran acompanyats al final d’una gran rotllana tot comptant amb la participació de l’Esbart Dansaire de Granollers”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí