Foto: Xavier Solanas

PACO MONJA

—Es jubila i diu adéu a tota una vida lligada al CN Granollers.

—A la vida tot són etapes. A mi em toca ara passar pàgina d’una etapa important de la meva vida, sí, ja que he passat al CN Granollers prop de 30 anys, tot fent una tasca que m’ha agradat molt, però també dura i exigent. Afortunadament, he tingut l’oportunitat d’ensenyar a molts nedadors, formar esportistes… ¡Tota una vida! Ara espero poder comptar amb més temps per a mi.

—Vostè al CN Granollers ha fet una mica de tot.

—A mi m’ha agradat sempre estar a peu de la piscina, amb els entrenadors, els cursillistes…  Això és el que més m’ha omplert.

—Ara tothom sap nedar!

—Afortunadament, la gran majoria sí, i és evident que els clubs i les piscines municipals hi han tingut molt a veure. La prova és que ets a la platja i veus que la gent neda… Abans molts es mullaven i prou. Ara la natació s’ha convertit en un esport popular i molt saludable.

—Les piscines viuen moments feliços.

—És que hi ha molta gent que era repetània a fer natació i quan han conegut els seus avantatges han continuat nedant, ja que són ben conscients dels beneficis que proporciona. És un esport saludable per a totes les edats i cadascú pot trobar el seu espai, la seva distància… I ofereix l’oportunitat de fer noves relacions i nous amics… A mi, hi ha gent que m’ha donat les gràcies no només pel fet d’ensenyar-les, sinó pel fet d’haver-los animat a fer natació.

—Jo veig que hi ha gent que neda molt bé.

—Cada dia són més els bons nedadors, sí. La gent treballa de valent per aconseguir un bon nivell i fins i tot aquells que ho fan a nivell amateur volen fer-ho amb un estil depurat…

—Què farà ara allunyada de l’aigua?

—Encara m’he de plantejar què farè de la meva vida, ja que fins ara tot era el club, la secció… Espero caminar, fer natació amb gent de la meva edat…

—Com veu el moment actual del CN Granollers?

—Esportivament el veig molt bé i em sembla que les seccions són molt potents. Pel que fa a la natació de competició, jo estic especialment contenta de la tasca que hem pogut desenvolupar des de l’any 2000 ençà, uns anys en els quals he comptat amb un excel·lent equip tècnic amb persones com David Conchillo i Jaume Relats. Tot començant des d’abaix i a base de treball hem fet el més important, comptar amb una estructura piramidal sòlida formada per uns 150 integrants, amb una base forta i uns competidors potents.

—Si personalitzem en els millors…

—Dissortadament ha marxat en Fernando Morillas, un gran representant i un gran puntal, però tots som conscients que si vol  anar als Estats Units, o ho feia ara o perdia el tren.

—Més.

—En noies comptem amb importants nedadores, entre les quals la Palmira Chaparro, que puja molt forta… I n’hi ha més encara, com les noies que estan a la Primera Divisió de la Copa d’Espanya… Aquests són els reptes en els quals crec jo s’ha de continuar treballant, sense oblidar la base de totes les categories. Si es treballa amb força i il·lusió els resultats arribaran. Per sort, la base és molt sòlida.

—A mi em sembla un esport molt dur.

—És durísssim. A més a més de bones condicions bàsiques els bons nedadors presenten un compendi de moltes coses: condicions, entusiasme, esforç a tots els nivells, estima de l’esport…

—Recolzem prou els nostres esportistes?

—Sempre tens la sensació que hi ha moltes coses a millorar en aquest sentit.

 

Maria Teresa (Maite) Salvà i Valls (Barcelona, 18-6-1949). Entrenadora del CN Granollers. Aquests dies d’agost són els darrers d’una llarga trajectòria viscuda en un club que coneix molt bé, ja que hi entrà el 1969 i hi ha estat lligada durant uns trenta anys: “Tota una vida professional i esportiva que m’ha omplert totalment, ja que m’ha permès conèixer gran quantitat de gent, així com contribuir a la formació de bons nedadors de competició…”. Dilluns passat al matí i a peu de la piscina exterior, contemplava feliç al costat de David Conchillo i Jaume Relats, membres de l’equip tècnic de competició –“sort n’he tingut de la seva ajuda”-, les evolucions d’uns quants nedadors que reprenien els seus entrenaments després de passades les vacances. A l’hora de fer el balanç final del seu treball, l’entrenadora del CN Granollers (que deixà el Club durant el període 1971-1983 per discrepàncies amb la directiva existent aleshores), destaca especialment, “l’ampli grup dels equips de competició que hi ha actualment, representat per uns 150 nedadors i nedadores que configuren una estructura ferma i sòlida. Tenim una bona base i disposem de destacats representants”. L’entrenament i la formació de nous valors és una tasca a la qual ha dedicat la Maite tota la seva vida professional i ho ha fet, diu, amb la mateixa il·lusió i entusiasme amb que es va iniciar en el món de la competició quan

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí