Foto: Xavier Solanas

 

Granollers. El cap de setmana passat el Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Vivaldi i l’Orquestra de Cambra de Granollers, van presentar en tres concerts dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus, la producció Vivaldi: Versió Original, que recupera la versió per a veus blanques del Glòria i el Magnificat de Vivaldi. Aquesta versió se suposa és la que devia fer cantar el compositor a les noies del cor de l’orfenat de l’Ospedale de la Pietá de Venècia.

Els tres concerts van tenir lloc, com ha vam avançar la setmana passada, el dia 19 de juliol a Esterri d’Àneu, el 20 a La Seu d’Urgell i el 21 a Avià. En les tres ocasions es van esgotar les entrades i el públic va gaudir d’un concert d’extraordinària qualitat.

El FeMAP és un festival creat l’any 2011, fruit de la unió d’esforços entre diverses localitats del Pirineu català amb la voluntat de crear una programació d’alta qualitat i de referència dins i fora del nostre país, vinculant la música antiga al ric patrimoni arquitectònic de la zona, fent especial èmfasi en l’art i arquitectura del període romànic.

En aquesta edició, setze localitats pirinenques s’han sumat a la iniciativa i el festival s’estendrà al Pirineu i pre-pirineu de Lleida, Girona i Barcelona, així com també a Andorra. Després de la pausa estiuenca, el Glòria i el Magnificat de Vivaldi es presentarà el diumenge, 23 de setembre, a Granollers, dins del cicle La música del Cel de l’Església de Sant Esteve.

Després de l’èxit en el seu viatge als Pirineus, el Cor Infantil Amics de la Unió viatjarà del 27 de juliol al 2 d’agost a la ciutat italiana de Torí on enguany hi té lloc el festival Europa Cantat. El cor tindrà com a amfitrió els membres de Voci in Note, el cor italià que va participar en el I Festival Internacional de Cors Joves de Granollers durant la primera setmana de juliol.

El Festival Europa Cantat és una trobada internacional de cors d’arreu d’Europa que cada any té lloc a una ciutat europea diferent. El Cor Infantil Amics de la Unió participarà en dos tallers formatius i oferirà també dos concerts durant la seva estada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí