Montserrat Roca, pregonera de l'Ascensió 2016
Montserrat Roca, pregonera de l’Ascensió 2016

Montserrat Roca Roger (Granollers, 1953) serà la pregonera de l’Ascensió 2016. L’acte que tradicionalment enceta la programació de la 66a Fira i Festes de l’Ascensió se celebrarà el dimarts 3 de maig a dos quarts de 8 del vespre a la Sala Tarafa.

Montserrat Roca, infermera, llicenciada en Filologia Catalana i doctora en Ciències Socials i Salut, va ser regidora de Serveis Socials i de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers entre 1999 i 2007. Fins a l’any 1993 va dedicar-se a la infermeria assistencial (Hospital de la Vall d’Hebron i atenció primària de salut); ha estat adjunta a la direcció d’infermeria al CAP Vallès (1988-1990) i directora d’infermeria d’atenció primària de salut de l’ICS del sector Granollers (1990-1993). Entre 1993 i 2013 -actualment està jubilada-, ha exercit de professora titular a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.

És membre del Patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers (de 2007 a 2015 representant el Consell Comarcal i des de l’any passat, en representació municipal).

Ha estat membre de la junta de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, filial del Vallès Oriental, entre 1995 i 1999.

Coautora de diversos llibres i articles sobre docència, infermeria comunitària i salut pública, ha participat en diversos projectes I + D i en programes de cooperació de l’Agència Espanyola de Cooperació. Ha estat professora visitant a les universitats de Valparaíso (Xile, 1999) i de San Marcos de Lima (Perú, 2008).

El pregó de Montserrat Roca girarà a l’entorn de 4 eixos: edat, gènere, professió i residència, que faran de fil conductor entre els  records del passat i el moment actual.