Desde Sumar – Barberà En Comú Podem valorem molt positivament els resultats electorals
d’aquest 23 de juliol. El primer que volem destacar és la possibilitat de reeditar un govern de progrés a l’Estat per continuar avançant en drets i seguir impulsant polítiques progressistes en favor de les majories socials. Sumar- En Comú Podem es consolida com a segona força política a Catalunya amb 493.040 vots.


A Barberà del Vallès som segona força amb 3092 vots, que suposen un 18,08% sobre el total. Aquests resultats ens situen com un actor polític clau per al futur de la ciutat. Queda acreditat també que existeix una clara majoria progressista a Barberà. Aquesta majoria ha de ser capaç d’arribar a acords per garantir un govern estable i impulsar polítiques socials i de progrés a la ciutat.


El resultat electoral obtingut ens permet assumir el repte de consolidar una eina política capaç de donar resposta a les necessitats de la ciutadania, la societat civil organitzada i les entitats. La participació ciutadana ha de ser un eix fonamental per continuar desenvolupant un projecte polític de majories a la ciutat De la mateixa manera, Sumar-En Comú Podem ha resultat ser un actiu imprescindible per aturar el creixement de l’extrema dreta i els discursos d’odi tant a Barberà com al conjunt de l’Estat.


Volem donar les gràcies a totes les persones militants i voluntàries que han fet possible aquesta campanya electoral. Gràcies també a totes les persones apoderades que han garantit la nostra presència tots els col·legis electorals durant la jornada del 23J.
Per últim, el nostre agraiment a la ciutadania que ha fet possible el desenvolupament exemplar d’aquestes eleccions generals: presidents i presidentes de mesa, vocals i personal de suport que han aguantat una jornada de més de 16 hores perquè la ciutadania de Barberà pogués exercir el seu dret a vot. En aquest sentit volem posar de manifest la manca de planificació en la cessió dels espais electorals. Ha quedat en evidència el problema i la manca de climatització de les escoles de la ciutat i la resta de col·legis electorals. Les persones que assumien la responsabilitat de constituir les meses electorals han hagut de suportar les altes temperatures durant tota la jornada. De la mateixa manera diverses persones han patit cops de calor mentre feien cua per exercir el seu dret a vot. Aquesta situació no es pot tornar a repetir, cal una correcta planificació per afrontar les altes temperatures i un pla de climatització urgent de totes les escoles de la ciutat