Aquest cap de setmana les Antigues Escoles de Llerona han acollit l’11a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet. Les Franqueses té una producció de 50 hectàrees d’aquest preuat llegum, 30 de les quals es troben a Llerona. Aquesta, segons han indicat des de l’Ajuntament de Les Franqueses, ha estat la més multitudinària des de que es celebra.

Entre totes les activitats de cultura popular s’ha celebrat la preparació dels plats del 10è Concurs de Cuina de la Mongeta del Ganxet. Els 14 plats de la categoria d’adults i els 3 de la juvenil han estat valorats per Ada Parellada, Leslie i Sílvia Candelich. Els plats guanyadors han estat:

• 1r premi adults: Joan Vilaret amb Esmorzar d’un dia de fred
• 2n premi adults: Ricard Padreny amb el plat Falafel d’empedrat
• 1r premi juvenil: Júlia Valls amb Mousse de mongetes amb múltiples esferificacions
• 2n premi juvenil: Carles Líopez amb Hummus de mongetes amb cruixent