Un nodrit grup de veïns del barri de Bellavista, en Les Franqueses va realitzar, el matí del passat dijous, una petita marxa entre les dues sucursals del BBVA que encara fins ahir existien en aquesta població,  una a Bellavista, que avui ja és tancada, i l’altra a Corró d’Avall, massa lluny del barri, per demanar-li  a aquesta entitat que no tanqui la sucursal de Bellavista en ser aquesta l’única oficina bancària que queda en el barri després de l’abandonament del mateix que han efectuat altres entitats bancàries.

En finalitzar la marxa els assistents van corejar algunes consignes com: “Bellavista ja, no al tancament del BBVA!” i “Para guardar los ahorros y cobrar las pensiones, hace falta un banco que las gestione”. En acabar van entregar uns fulls amb gairebé 700 signatures demanant la continuïtat de l’oficina.

Alguns veïns demanen que, com a poc, deixin en el barri un caixer automàtic, però sembla ser que el BBVA troba això massa car i no estarien disposats a fer-ho. Aquests veïns no entenen com, fins fa uns pocs anys, podia haver-hi 5 entitats bancàries al barri i a partir d’avui no en quedarà cap. Si pocs anys enrere obrir una oficina bancària a Bellavista era quelcom rentable… perquè no ho és ara? La resposta potser rau en el fet de que els bancs, per a maximitzar els beneficis, volen que el client faci ell mateix totes les operacions per internet i així no necessiten ni oficines ni empleats que les gestionin, però això sí… les comissions cada dia més i més altes. Ja ho diu el proverbi; “El negoci és el negoci, i el negoci no té cor”. I si algú pensa que això no li afecta que recordi aquell altre que diu; “Cuando las barbas de tu vecino veas rapar pon las tuyas a remojar”.

                                                                                  

Dolors Amaro Fitó