El passat 21 de juliol al Restaurant El Pla de La Roca del Vallès, els membres de l’Associació Gastronòmica CuinaVO i en Ricard Alcojor membre de Llavors Orientals,  es van reunir  per escollir el guanyador/a del 3r concurs del Millor tomàquet del Vallès de l’any 2019

Durant tota la Fira del Tomàquet del Vallès els productors professionals o persones aficionades que cultiven tomàquets de varietats locals per a consum propi, van anar portant al punt d’informació de la Fira les varietats de tomàquets per poder participar en el concurs.

Un total de 14 varietats locals de tomàquets es van presentar al concurs, que va tenir lloc al restaurant El Pla de La Roca del Vallès. Cor de bou, nas de bruixa, malacara o pometa Lluís Vila són algunes de les varietats que es van presentar al concurs.

Els resultats han estat molt igualats perquè la qualitat dels tomàquets presentats, tot i que ara estem a l’inici dels primers tomàquets de la temporada, va ser molt alta i les puntuacions molt ajustades.

Al concurs es van presentar un total de 14 mostres de varietats de tomàquets del Vallès i els membres de CuinaVO van tast juntament amb en Ricard Alcojor, membres de l’Associació Llavors Orientals, cadascuna de les mostres.  El Jurat va valorar l’aspecte extern (forma, color i aroma) i l’aspecte extern (textura, gust i regust).

Les puntuacions van ser molt ajustades i finalment el guanyador va ser Pere Garriga de La Verdolaga, de Les Franqueses del Vallès,  que va presentar tomàquets de la varietat cor de bou, que va obtenir la puntuació més alta.

En segon lloc ha quedat  l’Oriol Garcia de l’agroturisme Can Gual que va presentar  la varietat de pometa Lluís Vila, amb una puntuació molt bona també per part de tot el jurat.

En tercer lloc ha quedat en Quino Ortí de la finca agrària Horta la Fanecada, de Cardedeu, que va presentar la varietat nas de bruixa, una de les varietats que avui dia més aprecien els consumidors.

Els tres guanyadors van obtenir el premi del passaport CuinaVO que consisteix en un dinar per a dues persones en cadascun dels restaurants que formen part de l’Associació Gastronòmica CuinaVO.