Dolors Amaro

L’alcalde s’encarrega, fent ús dels seus poders, de la fera ferotge deixar-la sense dents. Això ho deia l’Ovidi Montllor a la seva cançó “La fera ferotge” i això mateix, ni més ni menys,  és el que sembla que pretén el Sr. Colomé, alcalde de Les Franqueses, quan utilitza de forma “torticera” les lleis per a atemorir i fer callar a aquells que l’emprenyen i li fan nosa. Com si no s’ha d’entendre que vulgui sancionar ara amb una multa de 3.001 € a la PAM (Plataforma d’Afectats per les Multes) per uns fets que van ocórrer fa més de 20 mesos?

El juny de 2017 la PAM va fer tres actes per informar els conductors en els llocs on hi ha instal·lats els polèmics semàfors foto-vermell i la resposta de l’ajuntament va ser enviar la policia per prendre nota i evitar que seguíssim fent-lo. Ara ens arriba la multa per haver infringit, segons diuen, la Llei de Publicitat Dinàmica, una llei que està pensada per als casos en els que es reparteix publicitat per les cases i carrers, però que no és aplicable en aquest cas doncs la PAM, fent ús del dret constitucional a la llibertat d’expressió, el que entregava als conductors era un fulletó explicatiu sobre els semàfors foto vermell, no pas publicitat d’un producte nou o d’una botiga, i això l’alcalde ho sap.

Uno de los semáforos que tantas quejas han provocado

Podem entendre que la PAM sigui per al Sr. Colomé com la fera ferotge de la faula que cantava l’Ovidi Montllor, però el que no podem entendre, ni tampoc admetre, és que una autoritat que es diu democràtica pugui caure en l’abús de poder que significa utilitzar les lleis amb la mala intenció de deixar sense dents aquells que li criden l’atenció per multar els seus convilatans amb uns aparells que no passen cap tipus de control oficial.

L’ajuntament ha desestimat l(com era d’esperar) les nostres al·legacions i ara la resolució del cas és en mans del tribunal del contenciós-administratiu. En ell confiem per a aturar aquesta injustícia.

Dolors Amaro Fitó

Presidenta de la PAM