Meritxell Mas i Pau Ribes, del Club Natació les Franqueses, han estat els Millors Esportistes de les Franqueses de l’any 2018, en categoria amateur,  segons que s’ha conegut en la 23a edició de la Nit de l’Esport, celebrada aquest vespre a l’Hotel Ciutat de Granollers. La gala d’enguany ha comptat amb un total de 77 nominats i nominades i amb gairebé cinc-cents assistents, en un acte organitzat pel Patronat Municipal d’Esports amb el suport de clubs, la Generalitat i la Diputació.

Eudald González (CT Els Gorchs) i Iria Esteban (Karate Nokachi), en categoria promoció, i Oriol Miró (BM Granollers) i Clàudia Julià (CN Granollers), en formació, també han estat guardonats com a Millors Esportistes. Pel que fa al premi a Millor Entrenador, se l’ha endut Lluís Culi (Tir amb Arc).

Els finalistes a Millor Esportista en les diferents categories, destacats amb una menció especial, han estat:

Amateur femení: Noelia Fernández (Tir amb Arc) i Anna Codina (Club a 4 el Km).

Amateur masculí: Kamil Fazil  (Okamishin Bellavista) i Adrià Martínez (BM Granollers).

Formació femení: Ester Somaza (BM la Roca) i Ainoa Astorga (Karate Nokachi).

Formació masculí: Aaron Raya (Karate Nokachi) i Joan Arnal (Tir amb Arc).

Promoció femení: Noa Pardillo (CA Canovelles) i Martina López (BM Granollers).

Promoció  masculí: Àlex Almendros (Karate Nokachi) i Jan Domínguez (Tir amb Arc).

Entrenador/a: Montse Marín (Karate Nokachi), Agustín Núñez (Karate Nokachi) i Enrique Gallego (handbol FC Barcelona).

La gala ha servit per homenatjar els millors esportistes de les Franqueses, però també per fer un reconeixement públic als clubs, entitats, equips i  persones que han tingut una tasca rellevant  

Premis per les gestes esportives

En el decurs de la gala, s’han reconegut  les gestes esportives d’aquests clubs i equips:

El mini femení de la secció de bàsquet del PME / CB Les Franqueses, per haver assolit el campionat de Lliga nivell B-1.

L’aleví masculí A del Bellavista Milán, pel campionat de lliga de  Tercera Divisió.

L’equip femení del Club A4 El Km, en reconeixement  a les corredores Carmen Martín, Anna Codina, Yolanda Guardado, Cesca Parra i Sandra Bustamante per la primera posició per equips en La Mitja 2018.

L’equip aleví masculí de categoria argent del CT Els Gorchs, per haver assolit el Campionat de Catalunya per equips.

L’equip benjamí masculí categoria, del CT Els Gorchs, per haver aconseguit el Subcampionat de Catalunya per equips

L’equip aleví masculí de 2a divisió, del Club de Tennis Els Gorchs, pel Subcampionat de la lliga per equips.

L’Escola de Tir amb Arc, pels excel·lens resultats assolits pels seus arquers, en les categories benjamí, aleví i infantil.

El Karate Nokachi, en reconeixement a les gestes esportives assolides per Yeray Sánchez, Xavi Sevillano, Aaron Raya, i Izan Sevillano en el Campionat de Catalunya.

L’amateur femení de F-7 del CF Bellavista Milan, amb motiu del campionat de lliga.

L’Escola de Tir amb Arc, pels resultats dels arquers en les categories benjamí, aleví i infantil.

El benjamí femení de la secció d’handbol del PME / AEH Les Franqueses, per haver assolit el campionat de lliga comarcal del CEVO  i el campionat de la fase nacional dels Consells Esportius de Catalunya.

Premis als mèrits personals

Pel que fa a mèrits personals, s’ha reconegut per la seva tasca i dedicació:

Toni Vives (AE Handbol LF / PME), Tania Rugel (Bellavista Milán), Jaume Aragonés (Club d’Atletisme A4 el KM), Rafa Valls (pel foment del tennis),  Jordi Madera (per les fites esportives a nivell Nacional i participació en proves internacionals), Rosa Mª Isidro Ortega (CB Les Franqueses), David Guix (Club Escacs) i Anna Riera (Campiona d’Espanya de marató, en categoria màster, a Ciudad Real).

Com a clubs, també han estat guardonats, el Club Escacs pel seu 25è aniversari i el CE Llerona pel foment del futbol femení a les Franqueses.

Premis Especials

L’AE Ramassà ha rebut un reconeixement especial pel projecte esportiu i solidari a Madagascar el 2018, amb el suport a la construcció d’un centre d’acollida per a nens. En aquesta categoria, també s’ha destacat l’Institut Lauro, per la participació i organització del 7è Raid Intercicles de Catalunya.

Com a empreses col·laboradores de la 23a Nit de l’Esport s’ha reconegut la pizzeria Mezza Luna, pel suport a l’Associació Esportiva Veterans Bellavista Milán, i Semprocar-Kia, pel compromís amb la Unió Ciclista Les Franqueses.