El passat cap de setmana 24 i 25 de novembre de 2018 es va celebrar els XLV Campionat d’Espanya de karate en les categories de cadet, júnior i sub-21 a la ciutat de Ponferrada (Lleó), on el club karate Nokachi va desplaçar a 10 competidors convocats per la Federació Catalana de Karate.

A la Jornada de dissabte al matí saltaven als tatamis lleonesos els competidors en les modalitats de Katas, Izan i Xavier Sevillano, Iona Lobato i Ainoa Astorga, malgrat fer un magnífic treball, no van aconseguir lluitar per les medalles. En la jornada de tarda era el torn de la modalitat de Kumite, on van començar a arribar els metalls: Xavier Sevillano i Iona Lobato van aconseguir proclamar-se campions d’Espanya en la categoria cadet i Izan Sevillano amb una meritòria medalla de Bronze en categoria Júnior. Aaron Raya, Ainoa Astorga i Andrea Fernández també van competir a un gran nivell.

A la Jornada de diumenge era el torn dels sub-21 on els deixebles de Montse Marín i Agustín Núñez continuaven aconseguint títols: Alfredo Domínguez es va proclamar campió d’Espanya, Elena de Sande subcampiona i Noelia Balaguer va aconseguir alçar-se amb la medalla de Bronze. Andrea Astorga no va aconseguir medalla, encara que va realitzar un magnífic treball.

Un cop més va quedar plasmat en terres Lleoneses el magnífic nivell dels competidors catalans del club de Les Franqueses del Vallès.