Dolors Amaro

Nosaltres no hem perdut i l’ajuntament no ha guanyat Tots hem perdut: continuem sense saber si la contractació del foto vermell va ser legal El passat dia 10 el jutge del Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona va decidir no admetre la demanda que la Plataforma d’Afectats per les Multes (PAM) havia interposat, dos anys abans, contra l’Ajuntament de Les Franqueses pel que nosaltres enteníem (i continuem entenent!) que era una contractació irregular del sistema de control semafòric conegut com “foto-vermell” que tants maldecaps ha suposat per a molts veïns de Les Franqueses i dels altres municipis veïns que es veuen obligats a passar per Les Franqueses.

Diu el jutge que no queda acreditada la voluntat de litigar de la PAM, que no tenim legitimació perquè no hi érem quan es va produir el procediment administratiu de contractació i que vam presentar la nostra demanda fóra de termini. Bé… segurament el senyor jutge no sap que la PAM porta gairebé tres anys manifestant-se contra el foto vermell cada vegada que l’Ajuntament fa el ple, ni ha considerat que no podíem ser “part actora en el procediment administratiu de contractació” quan encara no existíem, ni tampoc podíem posar la demanda perquè no s’havien començat a veure els estralls que produïen els que, des d’aquell moment, van passar a ser coneguts a tota la comarca com “els semàfors-trampa de Les Franqueses”.

Sens dubte que aquesta decisió del jutge (que no sentència, perquè no hi ha hagut un judici!),deu d’haver agradat molt a l’Ajuntament de Les Franqueses, però els hauria d’haver agradat més una sentència que dictaminés sobre la correcció del contracte que varen fer amb l’empresa dels semàfors (que era el que qüestionava la PAM), i això no s’ha produït, per la qual cosa seguim sense saber si el contracte era correcte o no. Amb aquesta decisió del jutge tots hem perdut: la PAM ha perdut perquè li han imposat el pagament de les costes; l’ajuntament (i amb ell tota la ciutadania) ha perdut perquè no s’han aclarit els dubtes sobre la legalitat del tipus de contracte que va fer; i fins i tot la justícia ha perdut perquè, una vegada més, acollint-se a temes formals, no ha ajudat a clarificar el fons del conflicte.

Dolors Amaro Fitó

Presidenta de la PAM