Foto dels integrants de Protecció Civil que han participat a la Diada

 

El Teatre El Patronat de La Garriga ha acollit avui l’acte institucional del Dia del Voluntariat de Protecció Civil de Catalunya 2018, organitzat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) conjuntament amb l’Ajuntament de La Garriga i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Garriga.

La d’avui ha estat la 6a celebració del Dia del Voluntariat de Protecció Civil. A l’acte d’avui hi han assistit més de 250 persones, la majoria membres de les diferents associacions de voluntariat de Protecció Civil. En total hi ha estat representats 40 municipis de Catalunya.

L’acte ha estat presidit pel director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort, i pel 2n tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea de Serveis a les Persones, Serveis Urbans i Via Pública i Esports de la Garriga, Joan Esteban, i també hi ha assistit membres d’altres corporacions locals i comandaments dels cossos de seguretat i emergències.

Representants de la Fundació Arrels han parlat sobre la tasca del voluntariat des del punt de vista d’aquesta entitat que des de fa més de tres dècades es dedica a la l’atenció de persones sense llar a Barcelona.

A continuació, s’ha fet el lliurament de distincions.
Enguany s’han entregat 5 mencions honorífiques a les associacions que fa 10 anys que estan registrades al registre especial de Protecció Civil del Departament d’Interior. També s’han lliurat 8 felicitacions a diferents associacions de Voluntaris de Protecció Civil per mèrits i trajectòria professional i s’han entregat les corresponents certificacions d’inscripció a les 13   Associacions de Voluntaris de Protecció Civil que al llarg de l’any passat es van inscriure al Registre del Departament d’Interior.

Mencions honorífiques

A l’acte d’avui s’han entregat 5 mencions honorífiques a les diferents associacions de voluntaris/es de Protecció Civil (AVPC) que enguany fa 10 anys que estan inscrites al registre especial de Protecció Civil del Departament d’Interior. Aquestes associacions són:

 • AVPC Sant Joan de les Abadesses
 • AVPC Lliçà d’Amunt
 • AVPC Vacarisses
 • AVPC Bescanó
 • AVPC Calonge
 • Certificacions d’inscripció al Registre

  S’han atorgat 13 certificacions a les noves AVPC que s’han inscrit al registre especial de Protecció Civil del Departament d’Interior durant l’any 2017:

 • AVPC Besalú
 • AVPC Sant Vicenç dels Horts
 • AVPC Castellví de Rosanes
 • AVPC Roda de Berà
 • AVPC Montcada i Reixac
 • AVPC Ulldecona
 • AVPC Torrelles de Llobregat
 • AVPC Sant Fruitós de Bages
 • AVPC Sant Quirze del Vallès
 • AVPC Mollet del Vallès
 • AVPC Barberà del Vallès
 • AVPC Sant Gregori
 • AVPC Ripollet
 • La inscripció és un requisit per a poder actuar oficialment com a voluntari de Protecció Civil.

  Felicitacions per mèrits i trajectòria professional

  També s’han entregat 8 felicitacions al voluntariat i associacions de Protecció Civil per mèrits i trajectòria professional. Amb aquestes felicitacions es posa en valor les accions i activitats més rellevants que algunes associacions i els seus voluntaris de protecció civil han desenvolupat en el 2017, amb especial pel que fa a la prevenció i la col·laboració i coordinació amb Protecció Civil de la Generalitat en situacions d’emergència.

        AVPC de Sant Cugat del Vallès per la constant tasca preventiva envers el risc d’incendi forestal al seu municipi, amb actuacions de vigilància activa de l’entorn forestal de Collserola i a la resposta als incendis que van afectar al municipi, per l’atenció a la població potencialment afectada i el suport logístic als serveis d’emergència actuants.

  AVPC de Cardona pel projecte educatiu de xerrades a les escoles del seu municipi per la implicació dels menors en l’autoprotecció i la millora de la seva seguretat.

  AVPC de Tarragona per l’elevada implicació en la seguretat del seu municipi a través de continus serveis preventius i de resposta a situacions de risc, destacant les actuacions en els actes de correfoc de la Festa Major, i l’especial coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil a través de les comunicacions al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

  AVPC de La Garriga pel projecte de recollida de dades i registre de masies aïllades al seu municipi per la millora de la seguretat davant incendis forestals i altres riscos en general, i també en reconeixement a l’organització de l’acte del dia del voluntariat de protecció civil 2018.

  Mitjançant a l’AVPC d’Olot i en representació de la resta d’associacions actuants (Sant Cugat del Vallès, Pals, Ripoll, Lloret de Mar, Cardona, Pineda de Mar, l’Escala, Torredembarra, Cercs, Deltebre, Taradell, Vic i Banyoles), per la col·laboració amb el dispositiu de seguretat de la Volta Ciclista a Catalunya.

  •      Amb caràcter genèric a través de l’AVPC de Reus en reconeixement a les associacions de voluntariat de protecció civil de Catalunya que en motiu de les ventades que van afectar Catalunya el 5 de febrer i el 26 de desembre de 2017 van realitzar nombroses actuacions pel restabliment de la normalitat a les zones urbanes dels seus municipis.
  •      Amb caràcter genèric a través de l’AVPC de Cercs en reconeixement a les associacions de voluntariat de protecció civil de Catalunya que en motiu de les nevades que van afectar Catalunya el 25, 26 i 27 de gener van realitzar nombroses actuacions pel restabliment de la normalitat a les zones afectades dels seus municipis.

  >En nom de les persones guardonades, ha parlat el voluntari de de l’AVPC de Figueres, Rafael Fernández.

  Les felicitacions i mencions honorífiques han estat lliurades pel director general de Protecció Civil, Joan Delort, el 2n tinent d’alcaldia de la Garriga, Joan Esteban; pel subdirector general de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Sergio Delgado, i per la subdirectora general de Programes en Protecció Civil, Núria Gasulla.