Ramon Comas en un acte el 1987, al csotat de Jordi Pujol.Foto: Alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

Ramon Comas Duran ha mor aquest diumenge a l’edat de 95 anys. Va ser alcalde de Cardedeu per CiU durant setze anys (1979 i 1995), i és l’alcalde de la vila que ha exercit el càrrec durant més temps.

La ceremonia per donar-li el darrer adeu es farà aquest dilluns 31 de juliol (16.30hores) a la Parròquia de Santa Maria de Cardedeu.

Ramon Comas va ser un alcalde polèmic pels seus fets i declaracions. Era manyà de professió i va entrar a l’Ajuntament de Cardedeu com a regidor i tinent d’alcalde de l’ajuntament presidit per Josep Mas i Jordà (1966), va accedir a l’alcaldia per primera vegada després de les eleccions municipals del 1979 i fou reelegit en les de 1983, 1987 i 1991 per la candidatura de CiU.

El1995 va cedir l’alcaldia a Cristina Viader, del PSC. Foto: Alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

Durant el seu llarg mandat es portaren a terme múltiples accions, entre les quals es pot esmentar la transformació del col·legi lliure adoptat en institut de batxillerat, que s’instal·là en el que havia estat seminari dominicà; la inauguració del centre assistencial, instal·lat a la casa pairal de la família Llibre, donada a l’Ajuntament; la construcció del pavelló esportiu cobert al costat del camp d’esports; el soterrament de la línia d’alta tensió estesa l’any 1914; noves instal·lacions per controlar i regular el trànsit per la carretera C-251; la construcció de regatges per a la distribució de les aigües del pantà de Vallforners; la inauguració de la Casa de la Vila reformada, i la restauració de les fires de Sant Isidre, interrompudes l’any 1957 i recuperades l’any 1984.

Després de les eleccions municipals de 1995 continuà com a regidor fins a la seva renúncia l’octubre de 2000. Va ser membre del patronat del Museu Tomàs Balvey des de la seva constitució, l’any 1945, fins a la seva suspensió el 1996. L’any 1997 va publicar La carlinada a Cardedeu, amb textos i il·lustracions de la seva ploma.