Aquesta afirmació m’ha l’ha dit diferents persones en els darrers mesos. Per no anar tant lluny, en el darrers dies varies persones m’han comentat que certs personatges vinculats a ERC fan por. Consideren que volen imposar els eu pensament i van adoctrinant a la gent que coneixen i intenten canviar el pensament d’aquells que no pensen com ells. Dit d’un altre manera, el pensament únic s’està instaurant en el nostre país.

Alguns pensen que darrerament estan actuant amb més contundència perquè saben que, de no fer-ho, el tema de la independència s’esfumarà com el vent. I és molt provable que sigui així. L’any 2012 tot era rauxa i alegria. No feia falta adoctrinar a la gent perquè ja ho estaven. Amb el pas del temps aquella força s’esvaeix i es necessita l’adoctrinament per tornar a agafar trempera.

I es que el problema radica en que les persones que ho fan son radicals. La majoria son rebotats d’ICV o de CiU. Persones frustrades que han fet d’aquest adoctrinament una religió. I el tractament que fan d’aquesta religió es comparable al que feien alguns partits abans de la II Guerra Mundial. Se que no els hi agradarà, però un ja té una edat, i recordo coses que van passar en aquells dies que el feixisme imperava a Europa.

Res d’això no es bo. Tenen por perquè perdran tot el que molts sabien que mai aconseguirien. Només ells pensen encara que ho aconseguiran adoctrinant a la gent. El que fan es allunyar cada cop més a la societat i perdre qualsevol raó. Si alguna vegada la veren tenir avui en dia està molt esvaïda.

Bé, ho tenia que explicar. Hi ha catalans i catalanes que tenen por d’aquests personatges obscurs que fan de l’adoctrinament quelcom que es més comparable al feixisme i al pensament únic que a l’actual realitat.

Ignasi Benet Rovira

Un ciutadà català amb por