LOGOCOALICIOWEBLa Coalició va posar en marxa l’hivern de 2014 una campanya contra els radars que enteníem només tenien finalitat recaptatòria. Aquesta campanya va consistir en la recollida de signatures, també va dur al Ple una moció, i es feia èmfasi amb l’existència de mesures alternatives per tal de pacificar el trànsit i millorar la seguretat. Dèiem no a aquests radars per molts motius, entre d’altres: perquè és un sistema dissenyat no per reduir la sinistralitat sinó per ajudar a les arques municipals; perquè el govern va imposar aquest sistema (com és habitual) sense diàleg ni abans ni després, ni amb grups polítics ni socials, i sense haver volgut estudiar alternatives com la instal·lació de rotondes, plataformes elevades o altres elements de reducció de velocitat; perquè la seguretat viària no s’assegura amb aquests sistemes.

En matèria de seguretat, cal anar més enllà de la visió clàssica sancionadora-recaptadora i prioritzar la corresponsabilitat, la reeducació i la pacificació del trànsit; i perquè el Pla de Mobilitat, per fi en marxa després d’anys de reclamar-ne la redacció, és l’instrument on s’han de contemplar mesures de seguretat viària. Repetidament es van demanar informes i dades concretes dels punts on segons l’equip de govern hi havia un alt índex d’accidentalitat i havia motivat la col·locació de radars. La informació va arribar tard, incomplerta i camuflada. La primera sorpresa va arribar quan es va canviar d’ubicació el radar de l’hospital i ja va merèixer les critiques de la ciutadania i la nostra. Es constatava així, que no hi havia criteri en la seva ubicació, i per tant, no responia a criteris de seguretat, sinó a d’altres. Ara, a poc temps de les eleccions municipals, es fa pública la decisió de construir dues rotondes a la ronda dels Pinetons, i treure un dels radars. D’altra banda, recordem que hi ha un contracte en vigor amb l’empresa que gestiona aquests radars a la nostra ciutat, i que una modificació pot implicar un cost per l’Ajuntament.

Ens preguntem com s’ha resolt això, si és amb la col·locació del radar que es treu en un altre punt, o bé amb una compensació económica a l’empresa. En aquest tema, no hi ha hagut claredat. La Coalició valora de manera positiva l’eliminació d’aquest radar, i la implantació de mesures alternatives, com fa temps demanem, per a millorar la circulació i la seguretat viària. El que lamentem és que no s’escolti a la ciutadania, que quan el grup municipal d’ICV-EUiA fa propostes recolzades per un ampli sector de la població no se l’escolti i es digui que és populisme i oportunisme, com va dir l’equip de govern en el ple quan es va proposar la retirada dels radars. Lamentem que no s’argumentin les decisions preses, i finalment, s’actuï de manera electoralista.

La Coalició ICV-EUiA Mollet del Vallès

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí