logo-ercEl nou Casal de Joves de Cal Jardiner ja és una realitat. A tres mesos de les eleccions municipals l’equip de govern de PSC i PPC s’ha afanyat per inaugurar un nou equipament que sembla que ha estat beneït per tot el jovent de Parets. O almenys això és el que diuen l’alcalde i el regidor de Joventut que aquest dissabte han dit que el nou Casal serà un exemple per tots els municipis del Baix Vallès.

No pensa el mateix l’assemblea de joves que en un comunicat denuncia la poca importància que per a l’Ajuntament tenen els joves del poble. L’Assemblea defensa un espai autogestionat sense cap càrrec polític que controli i digui als joves quins actes poden fer.

Des d’ERC de Parets, volem donar suport al posicionament de l’Assemblea de Joves. Creiem que amb aquest model de gestió, en part externalitzat a una empresa privada, no es podrà crear un fort teixit popular i social entre els joves de la nostra vila.

Si tal com denuncia l’assemblea de joves, la darrera paraula en totes les decisions l’ha de prendre el regidor de joventut acabarem tenint un Casal controlat pel regidor de torn.

Després d’escoltar els discursos de l’alcalde i del regidor de Joventut durant la inauguració hem pogut extreure una altra conclusió: amb Sergi Mingote com alcalde hi ha un abans i després al nostre Ajuntament. Escoltant-lo fa la impressió que no hi ha hagut cap dirigent polític abans que ell fos alcalde que hagi treballat per fer possible un equipament com Cal Jardiner.

Tots sabem el protagonisme que li agrada tenir a Mingote allà on va. Però aquest dissabte ha fet història, per primer cop un alcalde de Parets s’ha creat una placa d’inauguració d’un equipament feta a mida. Pel que es veu Mingote vol deixar empremta de la seva obra de govern per si de cas, el juny vinent, ha d’abandonar el càrrec d’alcalde.

Els seus antecessors, Joan Seguer i Rosa Martí, no van actuar mai de la mateixa manera. En les plaques d’inauguració, el protagonisme sempre l’havien tingut representants polítics d’altres administracions com Generalitat o Diputació. A Mingote li hauríem de recordar que la història de Parets l’escrivim tots els paretans i paretanes i que si Cal Jardiner és avui una realitat, és gràcies al seu govern però també a altres dirigents polítics que van dissenyar aquest projecte i van apostar per un espai per als joves.

En el discurs de Mingote no ha fet cap referència a que la Generalitat va concedir una subvenció de 500.000 euros -dins del PUOSC 2012- pel condicionament del nou Casal Cal Jardiner. El nostre alcalde, que sempre que pot denuncia els incompliments del Govern de CiU, s’ha oblidat d’esmentar l’aportació de la Generalitat.

Per últim, estaria bé saber quin ha estat el cost final de les obres del Casal de Cal Jardiner i si s’han produït o no desviacions en el pressupost inicial presentat per l’empresa Abolafio Construccions que era de 370.502,59 euros. A aquest import caldrà afegir uns 79.000 euros + iva que és l’import que s’ha pressupostat per la nova pista d’skate que l’Ajuntament construirà a corre cuita abans del 24 de maig.

I una dada més, el pressupost de l’Ajuntament de 2012 ja va incloure el condicionament del nou Casal de Cal Jardiner. Casualitat o no, PSC i PPC l’han inaugurat tres anys després i a tres mesos de les eleccions municipals. Només ens resta dir #GràciesPSC #Estemenobres #Municipals2015

ERC PARETS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí