cartaslRecentment vaig participar en un cara a cara sobre l’avortament a tv8 en el programa del Sr. Cuní. A l’altre cantó, a favor de l’avortament, el senyor Barambio. Agraeixo al Sr. Cuní el seu paper de moderador, intentant -sense èxit- que em fos possible explicar el meu punt de vista malgrat les continuades i maleducades intervencions del Sr. Barambio quan jo tenia la paraula. Sembla que està tan acostumat a les ‘interrupcions d’embarassos’ que interromp qualsevol que no opini com ell. Penso que va ratllar el fanatisme en la defensa de la seva opinió, ja que en democràcia cal escoltar els que no pensen igual, deixar-los parlar. Desgraciadament, quan es parla d’avortament, les idees prefixades i els prejudicis sovint no deixen espai al debat, com va passar en aquest cas. Agraeixo a aquest diari que em doni un espai que altres m’han negat. Ara ja està fet, però lògicament, com a demòcrata, m’agradaria que no es passi pàgina com si res. Ja que no vaig poder expressar-me amb normalitat a TV8, m’agradaria poder tornar a fer el debat amb ell si es compromet a una altra actitud, o amb una persona realment oberta al diàleg. D’aquesta manera podria respondre a allò que el Sr. Barambio no em va deixar dir amb les seves interrupcions constants. Vostè va negar que existís en la dona que avorta el trauma del síndrome post avortament, però hi ha molts metges avortistes com vostè que reconeixen aquest trauma: Dr. Bernard Nathanson, Dr. John Bruchalski, Dr. Antony Levatino, Carol Everett (ex-propietària d´una clínica avortista), Abby Johnson (ex-directora d´una clínica avortista), etc. “L’avortament és sempre un trauma per a la dona i suposa un risc per la salut mental de la mare” afirma la Dra. Carmen Gómez Lavín (Emèrita de la Fundació Espanyola de Psiquiatria y salut mental), i també: “la síndrome post-avortament és un trastorn d’estrès post traumàtic TEPT que cursa una sèrie de pertorbacions emocionals que poden sorgir immediatament després de l´avortament o manifestar se a lo llarg del temps”.Els més freqüents son: símptomes depressius, ansiosos, de tristesa, plors, angoixes, alteracions de conducta en el menjar, consum d´alcohol, de droga, sentiments afectius de culpa etc. i en alguns casos s´acompanyen d´idees de suïcidi. El síndrome post avortament està reconegut mèdicament i hi ha molts estudis científics a la web:  www.nomassilencio.com

Gemma Ros Valls.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí