Independentment del que cada un hagués preferit, cal reconèixer que, sens dubte, la presentació del Govern en contra del referèndum del 9N davant el Constitucional ha estat correcta i adaptada a llei i la resposta no podia ser altra que la que l’Alt tribunal va donar, resposta ràpida, categòrica i per unanimitat. En aquest context sembla inexplicable l’actitud que alguns nacionalistes estan donant pel seu elevat ímpetu d’imposició, patrioterisme, arrogància i supèrbia que tant caracteritza a aquests grups, siguin del signe que siguin. És acceptat per gairebé tothom que no escoltar la Justícia i desacatar les lleis mai és una cosa que pugui estar en la ment de ningú que es titlli de democràtic, espero que aquest concepte quedi clar. Per això, i com a reflexió, em permeto acabar amb una excel·lent frase de Charles de Gaulle, que no per sabuda perd actualitat i, que ens permet reconèixer en la seva justa dimensió als nacionalismes de qualsevol signe: «Patriota és el que vol al seu país, nacionalista és el que odia tots els altres». L’odi i el ressentiment sempre han estat les guies d’aquesta ideologia. La història ho demostra. Malauradament també es comença a donar entre nosaltres.

José Morales Martín

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí