Foto: Xavi Solanas
Foto: Xavi Solanas

Granollers, 28 de maig de 2013

(…) Quan el Centre Cultural es va posar en marxa el 1988 va esdevenir un centre pioner en moltes coses relacionades amb la cultura i les activitats socials. Per a Canovelles, la seva posada en marxa uns anys després de les primeres eleccions municipals, representava el camí cap a una nova manera d’entendre la cultura, més popular, més participativa…

En què va ser pionera?

En posar en marxa una sèrie de mecanismes participatius que en aquells anys representaven una aposta important a nivell social. A Canovelles hi havia mancances en molts camps i el Centre Cultural va ser en aquest sentit ben aviat un referent.

Quin paper juga ara?

Es evident que les coses han canviat des d’aleshores ençà i que 25 anys són molts anys… El Centre Cultural, pel paper que hi juga, per la situació geogràfica que ocupa en estar al costat de la cèntrica plaça de la Joventut, segueix però sent un punt de referència i de trobada per a moltes persones.

Ho és culturament?

Amb la posada en marxa últimament de nous equipaments culturals com el Teatre Auditori de Can Palots o la Biblioteca Frederica Montseny, el Centre Cultural ha vist canviades una mica les seves funcions, però en el fons segueix jugant el mateix paper en potenciar les activitats culturals del municipi.

Que és…

Donada la seva polivàlència pel que fa a sales i espais podem oferir diverses activitats al mateix temps. Les principals estan relacionades, sempre en el camp del lleure i la formació no reglada, amb la música, la creativitat, els cursos de tota mena, la salut i el creixement personal, les noves tecnologies…

El perfil de l’usuari més general…

Fa uns anys el perfil més corrent corresponia al de nens i nenes que passaven aquí moltes hores; ara, aquest perfil el podríem situar en persones adultes, especialment dones, que vénen a participar en els tallers que oferim. Uns són gratuïts, d’altres s’han de pagar per poder seguir comptant amb un bon professorat…

Si hagués de destacar algun aspecte important…

—Nosaltres sempre hem dit que comptem amb un professorat que va molt més enllà de les seves obligacions professionals. Els seus tallers constitueixen una oportunitat per a molta gent que vol seguir activa i aprenent coses. L’entusiasme dels professors és de gran importància de cara  a aconseguir que el Centre Cultural esdevingui un lloc de trobada, familiar, entranyable… Aquests aspectes importen molt.

Utilitzen el Centre els representants de la nova immigració?

De mica en mica. Un dels tallers que permet més aquesta participació és el relacionat amb la música. Però també hi ha d’altres iniciatives en les quals participen. Ho fan més els originaris d’Amèrica del Sud, cada dia més els magrebins…

Com commemoraran els 25 anys?

Per al dia 8 de juny hem organitzat un seguit d’actes socials i culturals gairebé durant tot el dia. Volem que sigui un dia participatiu…

Si hagués de demanar alguna cosa…

En els temps de crisi que corren… El més impotant és que segueixi oferint els serveis que ofereix i és evident que el pas de 25 anys, marca l’espai i el seu estat general… però aquest tema pot esperar una mica a l’aguait de la desitjada recuperació econòmica.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí