ascensio

FIRA DE L’ASCENSIÓ: DE LES 19 A LES 20,30 HORES DEL DIA 10-05-2013 I A MANERA DE RESUM.

Primer dia (segon…) de la Fira de l’Ascensió de Granollers 2013. A manera de resum/notícies que segurament es repetiran els propers dissabte i diumenge (amb alguns canvis…).
*Des del carrer de Sant Jaume de Granollers al Parc Firal, tot caminant: 10 minutets… Baixa força gent. Els agents de la Policia Local controlen (bé i atentament i educament) el pas (perillós) de la Ronda Sud.
*Amenaça pluja, però no plou.
*A l’entrada, una noia fa el control de pas de la gent: clic, clac, clic… S’espanta quan es veu que la retratem….
*A l’entrada, llocs de venda d’aliments… de gairebé tot arreu. Amb representants que venen tota mena de fromatges…: Idiazabal (el de la chapela…), del país.. I la xurreria… I embotits…
*A la carpa Jugar per Jugar primera xerrada informal amb el dire de la Fira, Enric Brufau, i el responsable de la carpa. Jo la veig com una cosa añadida que suma gent (nens/nens..) i poca cosa més. Ells, la defensen. Els de Lego han fet una reproducció de Can Ramoneda. Per a demà dissabte hi ha previstos campionats especials de Catalunya… Hi ha força gent…
*Als cotxes, més espai… però menys coses especials que d’altres anys, ja que recordo camions grans, cotxes de bombers… Malgrat tot, els cotxes sempre són centre d’atenció i els de l’Automoció dominen el tema…
*Presenten interés especials els temes relacionats amb el medi ambient amb les noves calefaccions sense llenya amb biomasa…. La gent pregunta… Hi ha una casa de fusta…
*Els preus dels bars… tiren una mica força… i la cervesa a 3, 5 euros…
*El Pavelló agrícola presenta més espai que de costum… Més gent que vol veure els porcs, les cabres, ovelles, vadelles, un toro… Hi ha un gran hort de l’empresa Horting de Palou que agrada… I presència (km 0) del camp de Granollers, del Vallès…
*Aquest any no hi ha ponis… una de les atraccions de l’any passat, Brufau, el dire de la Fira, diu que han canviat (perquè tocava…) amb el rocòdrom de la Agrupació Excursionsita de Granollers…. Seguirme el tema…
*Bona conexió amb la fira d’atraccions. Moltes famílies passen pel recinte firal per anar a aquest espai, per tant… el número de visitants… augmentarà… (ja se sap que restarà situat màxim entre 62 i 65.000 persones). Hi ha atraccions potents com Danger… De vertígen… 20 tiros amb les caravines a les boles: 5 euros. Els camells… a 1 euro. Hi ha un ampli espai per caminar, veure, escoltar…. Un paradista comenta que la zona ofereix bones condicions.
*Tornada cap a la Fira. A la Mostra Gastronòmica, comença el servei de vespre- nit.
El rànquing dels restaurants amb més demanda a les 8 del vespre: Os Galegos, La Muga, Espai Gastronòmic Sant Miquel, El Pla, El Quincho… El pop de Os Galegos (400 kilos en quatre dies) és el plat rei. Però hi ha gent per a tots…
*Enric Brufau, el director, intercanvia impressions amb Andrea Canelo, regidora del tema de la ciutat…
*Als Pabellons encara no és de nit però no són enceses les llums generals… Ho comenten els responsables de dos estands…
*Gran Centre presenta les seves botigues (associades…) a la Fira… Una petita representació…
*Els d’assegurances Santa Lucía fan moltes, moltes, entrevistes a famílies…
*Hi ha un estand de la comarca i les seves possibilitats turístiques…

*VOTV presenta l’informatiu en directe… Saludo als càmares Pere i Carles… Durant el dia han fet diversos programes des de la Fira… i he vist l’entrevista a la gent de Serón i d’Aragó… que han parlat de les seves propostes… VOTV ha fet un gran esforç…
*El davantall de la Fira que regala la Diputació té èxit… I les bambes independentistes…
*La secallona de la Vall d’en Bas… a 3 euros la peça.
*Trobada informal de tres periodistes. Comentem el cartell de la Fira, de Miquel Llach, valent amb els temps que corren…: color, entusiasme… Lamenten no saber encara quin és el pressupost de la Fira. Seguirem el tema…
*Oriol Mondéjar, periodista, s’encarrega de carregar de continguts les xarxes socials sobre la Fira…. Ell, sempre treballant…
*Moltes cares conegudes per la Fira, entre les quals uns quants regidors del PP de l’Ajuntament de Granollers; el president del EC Granollers, Xavier Abolafio, acompanyat de la seva muller i fills que anava a tota velocitat cap a la fira d’atraccions…; Jordi Pardo, a qui ens agradaria veure més sovint per Granollers… Manquen vint minuts per a les 9 del vespre… quan abandonem el recinte.
*La pluja respecta la Fira durant tot divendres…
*Els Xics preparen l’actuació de diumenge a Roca Umbert. A Granollers, al centre, a les 10, no hi ha massa vida… A la Porxada a les 21,30 hores tot és preparat per al ball de l’Orquestra La Selvatana… Adén (per la meva part…) al primer dia de la Fira i Festes de l’Ascensió.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.608179615872693.1073741825.203628472994478&type=1&l=f9a43453b1

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí