foto:ACN
foto:ACN

Granollers,  10 d´abril de 2013

La presidenta de l’associació ‘Gran Centre’ de Granollers, Montse Caussa, ha explicat a l’ACN que «la majoria» de grans cadenes comercials situades al centre de la ciutat «no volen ni sentir a parlar d’associar-se i no paguen els llums de Nadal». Les associacions ‘Gran Centre’ i ‘Comerç de Dalt’ han de finançar el lloguer i la instal·lació dels llums. L’Ajuntament es fa càrrec del consum elèctric i aporta una subvenció. Segons Caussa, els comerços associats aporten entre 150 i 190 euros per la campanya de Nadal. La presidenta denuncia que les grans cadenes «no participen en absolut en la vida de la ciutat» malgrat situar-se en els «espais mes grans i comercialment mes bons».

L’Ajuntament aporta un 50% del programa d’activitats de Nadal, que inclou les despeses relacionades amb els llums de Nadal. Gran Comerç Centre i Comerç de Dalt financen la resta. Montse Caussa avisa als consumidors que els diners que van a parar a les grans cadenes «no reverteixen en res» a Granollers. «Els pintors, els paletes i els operaris que netegen vidres no tenen res a veure amb l’autosuficiència de la ciutat», subratlla.

Caussa assegura les grans cadenes fan que tots els cascs urbans «siguin iguals» i en canvi afirma que el petit comerç «fa que una ciutat sigui diferent a una altra». Tot i així, també avisa que el petit comerç ha de saber conviure amb aquest model. Per això, diu que «el camí ha de ser la microeconomia».

Nou model de botiga

El model de grans cadenes comercials ha fet emergir un nou model de botiga a Granollers, segons Caussa. Es tracta de comerços petits relacionats amb la roba, els complements o el menjar ràpid. La presidenta de Gran Comerç Centre ha explicat que són botigues «que porta una sola persona» i que se situen als marges de les principals illes comercials de la ciutat.

Caussa, d’altra banda, no considera que a Granollers faci falta un centre comercial de mitjana grandària per atraure més consumidors. «La gent que va als centres comercials respon a un perfil diferent». En aquesta línia, tampoc considera que el futur ‘Corte Inglés’ de Mataró faci mal a les botigues de Granollers. «El que opta pel comerç de ciutat ja ho fa ara», indica.

L’associació Gran Comerç Centre aplega uns 200 comerços i entitats del centre de Granollers. Va néixer l’any 95 per fer accions conjuntes davant la proliferació de grans superficies comercials a Barcelona i l’Area Metropolitana. Gran Comerç Centre és l’associació que va impulsar l’Open Night.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí