La Roca, 7 de març de 2013

La Fundació Hasselblad ha anunciat que el fotògraf  de La Roca del Vallès Joan Fontcuberta ha estat escollit per rebre el Premi Internacional de Fotografia Fundació Hasselblad en l’edició del 2013, dotat amb la quantitat d’un milió de corones sueques (110.000 euros, aproximadament). La cerimònia de lliurament del premi, considerat el guardó més important del món en l’àmbit de la fotografia, tindrà lloc aquest dijous a Barcelona. La Fundació ha destacat que Fontcuberta és «un dels fotògrafs contemporanis més imaginatius». El 25 d’octubre d’enguany s’inaugurarà l’exposició ‘Joan Fontcuberta, guanyador del Premi Hasselblad 2013’ al Hasselblad Center del Museu d’Art de Göteborg, a Suècia.

El jurat ha considerat que «Fontcuberta, que al llarg de més de trenta anys no ha deixat d’investigar i qüestionar el mitjà fotogràfic, és un dels fotògrafs contemporanis més imaginatius. La seva obra es caracte¬ritza per adoptar unes perspectives conceptuals originals i lúdiques, que exploren, en particular, les convencions fotogràfiques, els mitjans de representació i les reivindicacions de veracitat». També ha indicat que a més de la seva pràctica fotogràfica, «articula el seu compromís amb l’art fotogràfic en les seves facetes d’escriptor, professor i comissari, i ha estat una figura enormement inspiradora per a les generacions més joves».

La Fundació Hasselblad també té previst organitzar un simposi amb la participació del guanyador i presentarà una monografia sobre l’obra de Fontcuberta, que serà publicada per Mack. L’exposició amb l’obra de Joan Fontcuberta s’inaugurarà al Hasselblad Center el 25 d’octubre de 2013, i serà comissariada per Dragana Vujanovic i Louise Wolthers.

La Fundació Hasselblad va néixer el 1979 i el seu propòsit és promoure l’educació científica i la recerca en els àmbits de les ciències naturals i la fotografia. Segons la fundació, el Premi Internacional de Fotografia que es concedeix anualment a un fotògraf especialment rellevant es considera el guardó més important del món en l’àmbit de la fotografia. La sala d’exposicions de la fundació està situat al Museu d’Art de Göteborg.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí