Foto: Xavier Solanas

Paco Monja

…Ser Cap de colla és un gran orgull. Sabem que representa molta feina i dedicació, però ho fem amb entusiasme.

Quines condicions han de tenir vostès?

Punt de lideratge, visió global dels castells, capacitat per a poder treballar en equip i moltíssima il·lusió.

Quina d’elles l’identifica a vostè?

Per ordre seria… el treball en equip, il·lusió i la visió de conjunt. Això del lideratge ho he de treballar una mica més, ja que em considero una persona humil.

La temporada d’enguany.

Aquest any hem fet molt bona feina. Ens hi vam posar molt d’hora i hem apretat fort. Al principi vam tenir unes problemàtiques especials i molt concretes, però ara a la segona part de la temporada estem vivint una dinàmica dolça i positiva que la colla està gaudint feliçment.

Resultats de rècord.

D’actuacions històriques pel que fa a la consolidació dels castells de 8. Ara hem de mirar si podem fer un pas endavant.

Què els toca ara?

Considerar habituals els castells de 8 i començar a pensar que podem amb els de 7 amb seguretat. Ens hem de resituar. Però això són coses que acostumen a passar a les colles. Hi ha moments bons, d’altres que no ho són tant…

La Diada d’aquesta cap de setmana.

Estem treballant de valent per intentar oferir uns bons castells a la Porxada aquest diumenge. Hem assajat castells de 8 i la torre de 7 que… veurem si l’acabem presentant finalment. Volem apostar per castells segurs.

Quins Xics veurem?

Ens agradaria repetir la fenomenal actuació que vam oferir a la gran trobada de colles castelleres de Tarragona. Però també tenim en perspectiva castells com el 3 de 8, d’una gran potencialitat.

El record de Tarragona…

Ens va deixar un bon regust de boca, ja que t’ofereix la possibilitat d’actuar amb els millors dels millors. En aquest sentit és un món a part. I la pressió que es viu és molt forta.

El món casteller sembla que passa per un bon moment.

S’ha fet un gran pas endavant a nivell general. Nosaltres formem part de la vintena de colles que dominen el rànquing i això ens fa estar atents per tal de no perdre pistonada. Hem d’estar constantment amb les piles carregades. Els castells de 8 són a l’abast de prop de 30 colles! Són xifres brutals.

La posició del rànquing els fa justícia?

Això del rànquing és secundari. Cada colla sap perfectament quina és la seva posició. Jo no sóc massa partidari d’aquests posicionaments, però vaja, l’esperit competitiu hi és, hi hagi rànquing o no hi hagi rànquing. Nosaltres som una colla que té per endavant un gran recorregut. Hi ha ganes, comptem amb el recolzament de la gent…

Segurament és una percepció personal, però em fa la impressió que malgrat el gran recorregut que han fet vostès, la ciutat de Granollers no els fa el costat que es mereixen.

És una percepció que s’apropa en part a una realitat que és la que és. I quina és realment? Tots sabem que a Granollers fins que no van aparèixer ara fa 21 anys els Xics no hi havia tradició castellera. Però hem de mirar més enllà de Granollers i hem de trobar el fet casteller a la comarca, amb presència a la colla, per exemple, d’un 60% de gent de Granollers i un 40% del Vallès. Sense oblidar la presència d’altres colles a Mollet del Vallès, Caldes de Montbui…

Els Xics ocupen el número 21 dins del rànquing total format per 68 colles arreu de Catalunya i els seus padrins són els Minyons de Terrassa, una colla de primera línia

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí