Foto: Xavier Solanas

REDACCIÓ

Els usuaris de les biblioteques de Granollers (Can Pedrals i Roca Umbert) han donat una puntuació total de 8,1 a aquests equipaments culturals que guanyen en puntuació en relació a d’altres anteriors enquestes. Es tracta del resultat de l’Estudi d’usuaris realitzat per la Diputació de Barcelona. Hi ha números i dades que no es poden passar per alt; hi ha més de 140.000 documents a disposició; a l’any es registren un total de 338.000; visites 1.200 persones utilitzen alguns dels seus serveis…

Segons això el 48% dels granollerins disposa de carnet de la XBM; es presten un total de 173.000 documents (un dels serveis estrella); es fan prop de 57.000 connexions a Internet (fix i Wi-Fi); es fan 178 activitats culturals i de foment de la lectura amb més de 4.000 participants; Biblioteques de Granollers ha cooperat amb 14 agents locals; un 43% dels usuaris visiten almenys un cop al mes la biblioteca (un 61% va a Can Pedrals i un 39% a Roca Umbert.

A destacar igualment la gran importància que té la biblioteca virtual, oberta 24 hores que ofereix la consulta del fons documental, l’accés a bases de dades, prestatgeries temàtiques… Hi ha propostes com la de Pressdisplay, Audiollibres, Gènius… que tenen una gran acceptació.

La directora de la xarxa de Biblioteques de Granollers, Laura Padró, va destacar el gran creixement de la demanda tant pel que fa als serveis de la biblioteca tradicional (consulta i lectura de llibres…) com virtual, amb més acceptació cada dia per part dels usuaris. L’alcalde Josep Mayoral i la regidora de Cultura, Alba Barnusell, es van mostrar satisfets per l’alta puntuació que han tingut entre els usuaris “aquests dos equipaments referencials de la cultura a Granollers”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí