Foto: Xavier Solanas

Paco Monja

Com va començar la seva implicació en el projecte del centenari de l’E.C Granollers per patrocinar la samarreta?

És fruit d’una conversa amb el regidor d’Esports, Pere Garcia, que em va parlar del projecte i de la possibilitat d’organitzar un triangular amb la participació dels jugadors veterans del FC Barcelona. A mi, m’agradaria jugar en aquest cas una mica amb l’E.C. Granollers i també, evidentment, amb el FC Barcelona.

L’empresari López representa…

Comercialment, a l’empresa 5 Hours, que comercialitza una beguda energètica que es produeix als Estats Units i de la qual n’he agafat la representació, tot comptant amb la imatge de Thiago Alcántara. Es tracta d’un producte sa, de qualitat, per a esportistes i gent en general, que es pot trobar a les fàrmàcies. Ha estat una implicació doble.

Aquí juga a casa.

A casa i en camp propi, sí. Aquí hi tinc la família, amics com l’Eloi Vila, entreno quan puc al camp de l’Esport Club Granollers… I si estic a Granollers i tinc temps, sempre m’agrada apropar-me al camp del carrer Girona els diumenges al matí.

Vostè parla molt bé del seu passat com a jugador de l’E.C. Granollers.

És que no puc fer-ho d’altra manera. A l’E.C. Granollers em vaig formar com a jugador i com a persona. Tinc bons records de moltíssimes persones: Vaig començar amb en Josep que tenia cura del material; recordo l’Oña quan anava a buscar les pilotes a la via; el president Francesc Melenchón que em va fer costat sempre; el Ballús i en Ramonet que eren entrenadors del benjamí i aleví, respectivament; l’Arenas que era coordinador…  L’E.C. Granollers ha estat important per a tota la família: pel meu pare, els meus germans Sergi i Juli… És el nostre club de sempre.

A l’EC Granollers li costa tirar endavant…

La situació actual és complicada per a tothom i ara sembla que les coses van canviant força fins i tot en tot allò que té a veure amb el futbol, present a la televisió d’una manera especial, ja que actualment s’ha intensificat la retransmissió dels partits, una cosa que pot anar en detriment dels equips com l’E.C. Granollers, que necessiten de la presència activa de la gent al camp. Jo veig que ara,  a més  a més, la gent jove s’implica menys amb aquests equips.

L’ajuda pot venir per…

Implicar-se encara més amb les coses de casa. Ara hem d’aprofitar la celebració dels cent anys de l’E.C. Granollers per implicar-nos una mica més tots plegats. L’E.C. es mereix un bon centenari! Els que podem fer i aportar alguna cosa hem de fer tot el possible per tal que clubs com l’EC Granollers, el BM Granollers i el CB Bàsquet Granollers vagin endavant.

Com li va com a comentarista?

—Jo em veig més com a analista, ja que m’ocupo especialment dels aspectes tècnics. Ara he començat una nova etapa a TV3 després del temps que he passat a TVE. Això em permet seguir vinculat a l’esport i seguir de prop la trajectòria del futbol professional i més concretament del FC Barcelona, equip que conec bé. Estic molt content amb la nova etapa i espero que aquesta tasca m’aporti bones experiències.

Això de que la Lliga sigui cosa de dos és un error?

Es tracta d’una situació que es ve donant des de fa anys. És qüestió de potencial econòmic, de la massa de seguidors… Diferències pel que fa als altres equips n’hi ha, evidentment, però això també esperona als altres equips a treballar més, a esforçar-se…

 

Gerard López i Segú (Granollers, 12-3-1979). Ex jugador de futbol. Actualment fa d’analista dels partits del Barça a TV3, on va començar fa unes setmanes després de desenvolupar aquesta tasca a TVE durant uns anys. Fa uns dies va ser a Granollers per participar en l’acte de presentació de la samarreta especial que l’Esport Club Granollers que presideix Xavir Abolafio, lluïrà durant aquesta temporada amb motiu de la celebració del centenari. En aquest cas, l’excel·lent relació d’aquell nen que va jugar als equips inferiors de l’E.C. Granollers, s’ha concretat ara en el recolzament econòmic que ofereix al club a partir de l’empresa 5 Hours, logotip que es veurà a les samarretes del primer equip. Durant el temps que va ser a la Sala de Plens de l’Ajuntament, va tenir temps per a saludar “a molts amics que a vegades no veig amb la freqüència que voldria”. Membre d’una saga familiar dedicada al futbol (el seu pare                     Julián i els seus germans Sergi i Juli han estat jugadors destacats), ha tingut una vida professional intensa, destacant el seu pas per diversos equips del panorama nacional: E.C. Granollers, Barcelona B, València CF, Deportivo Alavés, FC Barcelona, AS Mónaco, RC Reacreativo de Huelva, Girona FC… Al FC Barcelona hi va permanèixer cinc temporades (2000/2001-2005-2006) i va lluir el número 14, aconseguint una Lliga…

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí