Foto: Xavier Solanas

REDACCIÓ

“Durant una setmana cent cinquanta joves d’entre 12 i 20 anys es trobaran a les instal·lacions de Roca Umbert – Fàbrica de les Arts per a treballar plegats. En aquesta primera edició, que es preveu que es celebri cada tres anys, es compta amb la participació de tres cors: el Pasaia Gaztea Abesbatza, de Guipúscoa, La Maîtrise et le Jeune Choeur du Conservatoire de Rouen, França, i el cor Voci in Notede Torí, Itàlia. Tots ells conviuran durant els dies que estiguin a Granollers amb el Cor Infantil i el Cor Jove Amics de la Unió que actuen com amfitrions. El festival forma part del Projecte Carles Riera impulsat per l’Ajuntament de Granollers amb el patrocini de l’Obra Social de “La Caixa”, que enguany celebra el seu centenari a la ciutat”. Aquestes són algunes de les reflexions que fan els de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers en presentar les línies generals del Primer Festival Internacional de Cors Joves que es va iniciar (veure fotos) pel que fa als concerts, a la Sala Tarafa el passat dimarts a les 7 de la tarda amb la participació del Cor Jove Amics de la Unió (David Gómez, director) i Pasaia Gaztea Abesbatza (Isabel Montecon, directora). El concert va servir per mostrar les característiques d’ambdues formacions i mostrar el camí d’aquest intens cap de setmana musical.

Per ahir, dijous, estava previst (segons programa), el concert que havia d’oferir també a la Sala Tarafa La Maîtrise et le Jeune Choeur du Conservatoire de Rouen (Pascal Hellot, director).  Un total de cinc concerts més (la majoria d’entrada lliure) configuren el programa d’actuacions previstes.

—LLINARS DEL VALLÈS. Divendres a les 9 del vepre a l’Església de Santa Maria amb la participació de la Coral Turó del Vent (Emili  Fortea, director), i Voci in Note (Dario Piumatti, director). Entrada lliure.

—LLIÇÀ DE VALL. Divendres a les 9 del vespre a la capella de Santa Maria del Vallès amb el Cor de Noies de la Vall del Tenes (Xavier Nogué, director), i La Maïtrise et le Jeune Choeur du Conservatoire de Rouen (Pascal Hellot, director).

—MOLLET DEL VALLÈS. Divendres a les 10 del vespre, a l’Església amb Estoc de Veus (Ricard Oliver, director), Cor Jove Amics de la Unió (David Gómez, director), i Pasaia Gaztea Abestbatza (Isabel Mantecon, directora).

—GRANOLLERS. Dissabte a les 7 de la tarda a la Sala Tarafa amb Voci in Note (Dario Piumatti, director).

GRANOLLERS. Diumenge  a les 6 de la tarda a l’Església de Sant Esteve. Concert de cloenda en un concert especial organitzat en col·laboració amb la Fundació de Música Sacra de Granollers. Participació dels cors Pasaia Gaztea Abesbatza, Le Maîtrise et le Jeune Choeur du Conservatoire de Rouen, Voci in Note, Cor Jove Amics de la Unió i Cor Infantil de Granollers, dirigit per Josep Vila i Jover, director. Entrada, 5 euros.

Els organitzadors del festival destaquen que “el projecte Carles Riera del qual forma part aquesta iniciativa es basa en els pilars Educació, Música i Ciutat, que són també un objectiu present en el dia a dia d’Amics de la Unió. El festival vol utilitzar la música com a eina educativa alhora que oferim el resultat de la nostra feina a la ciutat”.  En aquesta ocasió els participants podran compartir experiències i formar-se musicalment.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí