Foto: Xavier Solanas

PACO MONJA

—Divendres passat va lliurar vostè el III Premi de Pintura La Mútua de Granollers dotat amb 12.000 euros.

—Es tracta d’un premi que representa l’evolució dels antics premis de pintura ràpida que celebràvem pel dia de Santa Carme. Ara el premi és un guardó d’estudi, més elaborat i dotat amb una aportació econòmica important que té com a objectiu mostrar a la societat la nostra responsabilitat social corporativa. La Mútua forma part d’una societat en la qual creu i a la qual es deu, d’aquí que li retorni aquest recolzament amb iniciatives com aquesta, centrada en el reconeixement a la tasca que fan els joves creadors i pensadors. El premi ens permet també comptar amb un bon patrimoni artístic, qüestió que valorem positivament.

—Moment actual de La Mútua.

—Amb la que està caient, el resultat és prou bo. No són els resultats d’anys enrera, però ens n’anem sortint. Hem augmentat les inversions considerablement i una d’elles està materialitzada en el CEMAV que ha de créixer. Aquest és un equipament que necessita temps.

—Reptes més immediats.

—El més important per a mi és separar clarament l’activitat assistencial i la clínica del que és una companyia asseguradora per emprendre el camí d’una entitat gran amb una implantació territorial molt més àmplia que l’actual per tal de ser un negoci de molt volum. El camí ha de ser aquest.

—Ho veu possible aviat?

—No forma part del pla estratègic d’enguany previst per als propers quatre anys, però formarà part del següent. No en tinc cap dubte. El programa més immediat es centrarà en l’ampliació de la clínica, el desenvolupament del CEMAV… Quan tot això estigui assolit i assumit, el pas següent serà duplicar el número d’assegurats.

—La situació actual de crisi en el sector sanitari públic els beneficia a vostès?

—Ens estan explicant una cosa que ja sabíem fa molt de temps: que la bona sanitat no és gratuïta, que té un preu i que cal ser molt eficient. Aquí a La Mútua fa temps que sabem tot això, ja que som eficients per oferir una bona cobertura assistencial.

—Per què m’hauria jo de fer soci de La Mútua?

—Perquè es tracta d’una asseguradora que té uns preus molt competitius, amb una de les millors pòlisses del mercat, perquè no discrimina ningú per edat i perquè no té copagament. Per tant, si vostè valora una atenció ràpida, eficaç i immediata, s’ha de fer soci de la nostra entitat, ja que és tot un referent dins del seu sector.

—Com veu vostè tot el que ens està passant a nivell econòmic?

—Amb preocupació. Hi ha incertesa en els mercats perquè hi ha incertesa en els sectors financer i polític. S’ha de trencar ràpidament aquest cercle per a iniciar una nova etapa.

—Com viu l’empresariat aquest moment?

—Hi ha qui s’ha vist obligat a tancar les empreses amb gran dolor i d’altres que fan un gran esforç per tirar endavant i apostar per projectes seriosos, amb l’exportació com a fita principal… Aquells que depenen només del mercat interior no van massa bé. El problema rau en la qüestió financera. Quants diners es necessiten? I, evidentment, hem de créixer per a produir més ingressos per a les administracions públiques, moltes de les quals no s’han volgut ajustar, fet pel qual creen dèficit constantment. I això afecta tot el sistema.

—Ens en sortirem?

—Les coses s’estan fent molt malament. Ens falten bons líders! Hem de tendir cap a la unitat fiscal d’Europa, hem d’anar cap a la unitat bancària i monetària, el Banc Central Europeu ha de garantir la liquiditat del sistema quan faci falta…

—Com li va a l’empresari Joan Díaz al capdavant de l’empresa JDA?

—Ens va bé perquè hem ficat molt carbó a la màquina i estem fent moltes coses: comptem amb un pla estratègic agosarat, hem apostat per augmentar les capacitats, hem crescut amb criteri…

 

Joan Díaz José (Granollers, 17-4-1958). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials és també Auditor Censor Jurat de Comptes, Màster en Dret Tributari i Màster en Tècniques i procediments del Sector Públic… Fundador de l’empresa JDA (actualment amb una plantilla de 63 treballadors i formada per JDA Assessors Consultors Professionals, JAD Audit i JAD Vallbona Legal), exerceix la professió des de 1982, essent el director general del grup. Més enllà d’aquestes responsabilitats, cal destacar que és el vicepresident de la UEI-CercleM, entitat empresarial vallesana que presideix en Juan Pedro Pirretas. En aquesta ocasió l’entrevistem especialment com a president de La Mútua de Granollers, una entitat que presideix des de 2003 i que té, com ja és ben conegut, més de cinquanta anys d’història, l’objectiu “de treballar al costat dels nostres mutualistes per garantir la millor qualitat del servei”. Actualment, compta amb prop de 20.000 associats i pel que fa als centres principals i centrals de Granollers, cal sumar les delegacions de Caldes de Montbui, Sant Celoni, Arbúcies i Mataró. La seva història i trajectòria fan que “La Mútua sigui la única entitat asseguradora del Vallès Oriental que disposa d’una clínica pròpia”. Entre els serveis assistencials i clínics que ofereix destaquen: consultoris mèdics, laboratori d’anàlisis clíniques, servei de diagnòstic per la imatge, quiròfans, hospitalització, servei de fisioteràpia i recuperació funcional, medicina natural, servei de revisions mèdiques, servei d’urgències, hospital de dia, dietètica i nutrició… En el camp social i cultural l’entitat, que compta amb una plantilla de 140 treballadors, destaca, entre d’altres per organitzar amb caràcter bianual el Premi de Pintura La Mútua_Granollers, un guardó dotat amb 12.000 euros que en la seva tercera edició ha guanyat el pintor barceloní Fernando Jiménez. En Joan, entusiasta guitarrista i membre del conjunt Bramant, està casat amb Dolors Alamà, amb qui té dos fills: en Jordi de 25 anys i la Cristina de 22. ◊

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí