Foto: Xavier Solanas

PACO MONJA

“Aquesta és la tercera edició del Premi de Pintura de La Mútua de Granollers i això demostra que avancem per reformar un premi a escala peninsular que porta com a referència la nostra estimada entitat i la nostra ciutat. La pintura com qualsevol altra expressió humana, no respon necessàriament a una demanda, sinó a la recerca personal d’un missatge visual en que el pintor utilitza les tècniques de la pintura i el dibuix, la composició, el ritme, l’equilibri i els colors. I cada cop més es demana a l’artista que domini la tècnica, que ens sorprengui i que a l’hora d’expressar-se no tingui cap limitació”. Aquestes són algunes de les reflexions que feia divendres passat al vespre a la sala d’actes del CEMAV de La Mútua el president de l’entitat, Joan Díaz, amb motiu del lliurament del III Premi de Pintura de La Mútua_Granollers.

Es tracta d’una iniciativa (de caràcter bianual) en la qual han participat un total de 202 artistes amb propostes ben diferents i de qualitat, segons que van remarcar els membres de l’entitat organitzadora. Una selecció de les millors obres (primer van ser unes 30 i ara s’en poden veure una quinzena a la sala d’actes) serveix per a oferir una visió global dels treballs presentats.

Els autors seleccionats com a finalistes van ser: Juan Luis Borra, Pol Borràs, Eva Borràs, Borja Buces, Francisco Colominas, Pablo Sebastian Fuentes, Xavier Moreno, Andrea Rabal, Dolors Rusiñol, Àlex Santafé, Paco Vila, Pere Vilardebó i Paula Yestera. I els també finalistes i guanyadors (menció especial i guanyador absolut) van ser, respectivament, Emilio Fornieles i Fernando Jiménez. El primer és nascut a Madrid i resideix a Huelva, i el segon és un barceloní de 43 anys, pintor autodidacte que guanyava un premi important així per primera vegada. Ho va fer amb l’obra Estigmas, una peça feta amb tècnica mixta sobre tela que presenta des de la figuració una dona nua amb uns trencaments en blanc de la tela… L’obra passarà a formar part del fons de La Mútua que d’aquesta manera augmenta el seu patrimoni artístic.

Les obres seleccionades es poden veure a la sala d’actes del CEMAV de La Mútua del carrer Agustí Vinyamata durant els propers dies. El jurat, al qual en Joan Díaz agraí la seva participació, era format per Núria López-Ribalta, Roser Masip, Lídia Górriz, Luisa Noriega, Jordi Díaz, Ricard Blanch, José Manuel Iniesta, Carme Clusellas i Daniel Giralt Miracle. L’acte de lliurament del premi, patrocinat per Unnim Obra Social, va estar presidit per l’alcalde, Josep Mayoral, que felicità a La Mútua per “seguir apostant per propostes culturals de primer ordre malgrat les dificultats del moment”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí