Foto: Xavier Solanas

PACO MONJA

L’Orquestra de Cambra de Granollers viu moments de canvis i de projectes nous i alguns tenen nom propi. D’una banda, com ja vam informar fa uns dies, el fins ara director, Francesc Guillén, serà substituit per Corrado Bolsi, violinista nascut a Roma i resident a Barcelona des de fa temps. La presentació oficial del nou director artístic va coincidir també amb la presentació en societat del nou president de la Fundació Orquestra de Cambra de Granollers que presideix en Josep Marquès, un granollerí ben conegut per la seva vinculació empresarial, social i musical i que actualment és al capdavant de Creu Roja Catalunya. Marquès, en aquesta nova etapa de la Fundació, ha substituït en el càrrec Santi Sáenz.

Segons va remarcar en roda de premsa el nou president, ”l’Orquestra de Cambra afronta nous reptes amb nous plantejaments en uns moments de dificultats generals, però també de molta il·lusió”. Igualment, remarcà que “l’0rquestra ha de ser un referent per a la ciutat, ja que reconeixement i qualitat no li’n manquen”. Amb un pressupost de 180.00 euros (una mica inferior al d’altres anys), des de la Fundació es treballa per comptar amb més col·laboradors i patrocinadors “per assolir els objectius”. La propera temporada musical de l’Orquestra coincidirà amb un canvi de director que segons es va dir s’ha fet amb el procés participatiu dels músics, aspecte que semblava fonamental per consolidar encara més el projecte.

El nou director, Corrado Bolsi, es presentà també en societat tot remarcant com la seva amistat amb el desaparegut Carles Riera li permetia des de fa anys seguir amb interès la trajectòria de l’Orquestra, “una formació que en Carles defensava arreu”. Més enllà d’aquesta qüestió hi ha una segona que es concreta, segons va recordar el nou director, en el fet que molts dels músics que configuren l’Orquestra han estat alumnes seus. Corrado va dir que “l’Orquestra és un gran patrimoni de la ciutat” que veu “com un servei públic més que ha d’arribar a quanta més gent, millor”. En aquest sentit i dins les noves propostes de cara a la temporada que ve (primer concert al Teatre Auditori el 20 de novembre de 2012), cal destacar que abans de cada concert hi haurà una sessió familiar i també una xerrada a càrrec d’un crític especialitzat.

Nascut a Roma i resident a Barcelona, Bolsi començà a estudiar al Conservatori de Santa Cecília. Toca un violí A. Guarnieri del 1650… Des del 2002 és director del Departament de Cordes del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona… Com a director-concertino ha dirigit les orquestres: Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Simfònica de Navarra, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de Cambra de Cervera…

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va assenyalar que “el nou projecte formava part d’un acte d’esperança i de confiança per al millor futur de l’Orquestra”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí