Foto: Xavier Solanas

Granollers. #trending utopics és la proposta expositiva de Jaume Parera, Helena Pielias i Ferran Vidal, comissariada per Pere Báscones, que es pot veure a la Sala Ciutat del Centre Cultural fins al 17 de juny. Segons els responsables del projecte, es tracta “d’una mostra que reafirma l’aposta de la Sala Ciutat com un espai expositiu dedicat a la difusió i reflexió de l’obra i dels artistes vinculats al territori.

 

REDACCIÓ

Segons el comissari de l’exposició, “la mostra presenta el treball recent d’uns artistes locals que han superat ja l’etiqueta d’artistes emergents i que es troben lluitant per la consolidació de la seva activitat creativa. Tots tres coincideixen a presentar diversos treballs seriats, fet que ens permet d’interpretar millor el sentit de les obres en el seu conjunt i ens revela el fet processal i encara obert d’aquests projectes. També és destacable la consolidació d’un llenguatge i un discurs propi, en aquest cas amb la utilització de disciplines tradicionals, aspecte que no els impedeix de ser plenament actuals i contemporanis, i connectats a una realitat digital talent”.

Segons això, els responsables de la mostra assenyalen que “aquesta exposició convida el públic a descobrir precisament el treball d’uns artistes que han viscut a cavall de dues èpoques (l’analògica i la digital) i és per això que continuen apostant per un art que barreja disciplines gràfiques tradicionals (com el dibuix o la pintura) en un intent potser de mantenir la concepció d’un art manual, únic i original”.

—JAUME PARERA (Barcelona, 1970). La seva trajectòria ve marcada per una àmplia sèrie de projectes que li han permès explorar disciplines tan diferents com el dibuix, la pintura o el vídeo. Amb una capacitat imaginativa desbordant, és capaç de reinventar-se en cada nou projecte de vegades amb propostes tan originals com inquietants, segons remarca en Pere Báscones.

—HELENA PIELIAS (Caldes de Montbui, 1982). Estretament vinculada al món de la imatge i de la música, la seva vocació pel vídeo i la fotografia no li impideix cercar també altres vies de creació plàstiques que combina amb la instal·lació i l’art conceptual. La seva obra és també, es remarca a la seva fitxa de l’exposició, un petit reducte de reflexió personal des de l’observació del món que l’envolta i del qüestionament constant des de l’ésser social que el defineix.

—FERRAN VIDAL (Caldes de Montbui, 1974). La seva és una trajectòria d’artista prolífic, polifacètic i versàtil. La seva obra l’ha portat a explorar diferents llenguatges i és potser en el projecte 365 que presenta on emergeix el seu segell més autèntic i personal, fruit també d’una disciplina creativa i d’un procés que l’ha portat a desenvolupar no tan sols una estètica, sinó també tot un treball simbòlic i conceptual com a rerefons del seu art com a tal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí