Foto: Xavier Solanas

Divendres passat al matí va visitar Granollers el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. Aquest, que va poder saludar als assistents a l’acte de presentació de l’exposició sobre prevenció de drogues que hi ha a la plaça de l’Església, va iniciar el seu recorregut per l’Adoberia, el Centre d’Interpretació de la història medieval, on va rebre les corresponents explicacions per part de la directora del Museu de Granollers, Carme Clusellas, la responsable de dotar de contingut un equipament ben considerat i que ofereix molta informació sobre la ciutat. El conseller de cultura es va mostrar especialment interessat sobre el projecte de l’Adoberia i la seva relació amb d’altres equipaments de característiques similars.

A la sortida i abans de visitar el recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts i el Museu de Ciències Naturals La Tela, el conseller va destacar davant dels mitjans de comunicació, la seva convicció de que “Granollers és des de fa molts anys una ciutat que ha fet una important contribució a la cultura”, tot remarcant igualment que “s’ha distingit també per tenir un gran respecte per la protecció del patrimoni”, en clara referència al museu de l’Adoberia que acabava de visitar i a Roca Umbert, projecte que coneix bé des de fa anys, quan va visitar la ciutat tot formant part del govern del tripartit. En aquesta ocasió va visitar la nova sala de música NAUB1 i d’altres equiapments que fa temps que funcionen.

Un dels temes que més atenció va merèixer és el relacionat amb el Museu de Ciències Naturals La Tela, ampliat últimament amb noves instal·lacions però que ha vist com s’ha endarrerit darrerament la seva inauguració en faltar algunes coses relacionades encara amb el mobiliari.

Segons el conseller Mascarell i també segons l’alcalde Mayoral, La Tela ha de tenir un pes important en la xarxa dels museus que formaran part del Museu Nacional de Ciències Naturals. Com ja és ben sabut, a La Tela s’han fet importants estudis relacionats amb els invertebrats i els petits mamífers, especialitats que podrien tenir-hi una rellevància especial, com podria ser el cas també d’un determinat tipus de fòssils. Lluny de recriminar res econòmicament parlant al conseller de cultura, l’alcalde destacà “la bona entesa per seguir treballant en aquells projectes que són possibles a la vegada que ens posiciona bé de cara al futur d’altres que seran importants”.  Pel que fa a la inauguració dels nous espais de La Tela, aquesta es podria fer durant el mes de maig o en els mesos de juliol, setembre… RdV

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí