Foto: Xavier Solanas

Granollers. Un total de quatre-centes persones van assistir dissabte passat al vespre a la trobada-sopar-festa organitzada a la sala Dents de Serra de Roca Umbert pel grup denominat Aquells nens de les Cases Barates, un projecte fet realitat a través de la xarxa social Facebook que  compta amb uns quants centenars de seguidors.

 

PACO MONJA

“La trobada va ser un èxit de convocatòria i un èxit de realització”. Aquesta és una de les frases que més es pot llegir a la pàgina Aquells nens de les Cases Barates de Facebook, després de la trobada que van organitzar els veïns d’aquest popular barri de Granollers, tot just quan es compleixen cinquanta anys de la construcció dels habitatges del Grup Victòria i Liberació, també coneguts com les Cases Sindicals, i que ara formen part del Barri Primer de Maig.

A la festa, que va transcórrer amb gran harmonia, hi van assistir unes 450 persones que van poder sopar, xerrar tranquil·lament, saludar a persones que en molts casos feia anys que no veien i… ballar. Aquells primers nens de les Cases Barates que han posat en marxa aquesta singular iniciativa tenen actualment entre 40 i 50 anys. En aquesta ocasió molts d’aquells nens van estar acompanyats dels seus pares i tots plegats van fer un exercici de memòria gairebé histórica per a recordar els primers inicis del barri, les persones que més han treballat per fer d’aquest espai un lloc digne per a viure-hi o simplement per a recordar la gran quantitat de vivències que el barri ha proporcionat als seus habitants. Les fotografies, un vídeo… van servir de fons a un mar d’abraçades i salutacions efusives que molts dels assistents recordaran per sempre més.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí